Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Škofa Mariano Crociata in Anton Jamnik (foto: osebni arhiv)
Škofa Mariano Crociata in Anton Jamnik | (foto: osebni arhiv)

Evropski škofje so izvolili novega predsednika.

Cerkev po svetu | 23.03.2023, 10:59 s. Meta Potočnik

Komisijo škofovskih konferenc Evropske unije bo v naslednjem petletnem obdobju vodil Italijan Mariano Crociata, njen dosedanji prvi podpredsednik. V imenu Slovenske škofovske konference se srečanja v Rimu udeležuje ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Novi predsednik se je ob izvolitvi zahvalil članom skupščine za izkazano zaupanje ter dejal, da »je to odločilen čas za Evropo in Cerkev. Enotnost in solidarnost sta potrebni bolj kot kdaj koli prej. Voditi nas morata skozi številne prehode, s katerimi se soočajo naše družbe«.

Ob tem je poudaril, da ima v mislih zlasti potrebo po pravičnem in trajnostnem okrevanju po posledicah pandemije, pri čemer je treba zagotoviti, da nihče ne bo zaostajal ter obnoviti poklicanost Evropske unije, da postane vir razvoja in obljuba miru za našo ljubo celino in svet.

Več pa tukaj.

Škof Mariano Crociata
Škof Mariano Crociata © comECE

© comECE

Cerkev po svetu
Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...