Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Škofa Mariano Crociata in Anton Jamnik (foto: osebni arhiv)
Škofa Mariano Crociata in Anton Jamnik | (foto: osebni arhiv)

Evropski škofje so izvolili novega predsednika.

Cerkev po svetu | 23.03.2023, 10:59 s. Meta Potočnik

Komisijo škofovskih konferenc Evropske unije bo v naslednjem petletnem obdobju vodil Italijan Mariano Crociata, njen dosedanji prvi podpredsednik. V imenu Slovenske škofovske konference se srečanja v Rimu udeležuje ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Novi predsednik se je ob izvolitvi zahvalil članom skupščine za izkazano zaupanje ter dejal, da »je to odločilen čas za Evropo in Cerkev. Enotnost in solidarnost sta potrebni bolj kot kdaj koli prej. Voditi nas morata skozi številne prehode, s katerimi se soočajo naše družbe«.

Ob tem je poudaril, da ima v mislih zlasti potrebo po pravičnem in trajnostnem okrevanju po posledicah pandemije, pri čemer je treba zagotoviti, da nihče ne bo zaostajal ter obnoviti poklicanost Evropske unije, da postane vir razvoja in obljuba miru za našo ljubo celino in svet.

Več pa tukaj.

Škof Mariano Crociata
Škof Mariano Crociata © comECE

© comECE

Cerkev po svetu
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...