Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovenski jezuiti (foto: Spletna stran: jezuiti.si)
Slovenski jezuiti | (foto: Spletna stran: jezuiti.si)

Slovenski jezuiti se odločno distancirajo od izjav p. Jožeta Robleka

Cerkev na Slovenskem | 21.03.2023, 08:32 Uredništvo Radia Ognjišče

Tednik Reporter je včeraj objavil intervju s p. Jožetom Roblekom. Kardinala Franca Rodeta je med drugim okrivil za vsa nesoglasja v Slovenski cerkvi, prav tako je bil kritičen do ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta in še do nekaterih posameznikov. Na intervju se je odzval provincial slovenskih jezuitov p. Miran Žvanut.

V izjavi za javnost je p. Miran Žvanut zapisal: »Slovenski jezuiti smo v ponedeljek, 20. marca 2023, v reviji Reporter z obžalovanjem zasledili intervju z našim sobratom p. Jožetom Roblekom, v katerem obtožuje kardinala dr. Franca Rodeta. Od izjav p. Jožeta Robleka se odločno distanciramo. Vsem, ki so omenjeni v intervjuju, se iz srca opravičujemo. Po vzoru našega ustanovitelja sv. Ignacija ne želimo dajati prostora obrekovanju, ampak si želimo še naprej prizadevati za edinost in izgradnjo Cerkve.«

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.