Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Karmeličanke v Mirni peči (foto: Katoliška cerkev)
Karmeličanke v Mirni peči | (foto: Katoliška cerkev)

Novo staro vodstvo karmeličank v Mirni Peči

Cerkev na Slovenskem | 07.03.2023, 12:14 s. Meta Potočnik

Minuli petek so bile v Karmelu Marije, Kraljice angelov v Mirni Peči redne volitve.

Vodil jih je novomeški škof Andrej Saje v prisotnosti hišnega duhovnika Jožeta Razingerja ter župnika in dekana Janeza Rihtaršiča. Priorica ostaja s. Mirjam Rovtar. Sestre karmeličanke se delno preživljajo z lastnim delom, živijo pa predvsem iz Božje previdnosti, ki se kaže tudi v darovih številnih dobrotnikov. V hvaležnosti za vse prejeto vse izročajo v Božje varstvo in molijo za slovenski narod.

Cerkev na Slovenskem
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...