Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Rožanska muzika (foto: Arhiv Rožanska muzika)
Rožanska muzika | (foto: Arhiv Rožanska muzika)

Dobrodošli v Rožanski kavarni

Oddaje | 14.02.2023, 07:42 Vesna Sever Borovnik

Znotraj folklorne skupine Železničarskega kulturno-umetniškega društva Tine Rožanc iz Ljubljane deluje skupina inštrumentalistov, ki sliši na ime Rožanska muzika. Glasbeniki igrajo priredbe slovenskih ljudskih melodij na plesni način za spremljavo folklornim plesalcem, nastopajo pa tudi samostojno.

Rožanska muzika so: violinistke Tajda Klobučar, Lucija Žagar in Alja Šlenc; klarinetista: Tjaša Osredkar in Sašo Zver; Ažbe Dolenec – diatonična harmonika, Klemen Bojanovič, vodja projekta ter avtor glasbenih priredb – klavirska harmonika; Martin Zupet – kontrabas ter Sašo Marolt – žvižganje.

Ob koncu leta 2022 so izdali svoj prvi album, ki so ga naslovili Dobrodošli v Rožanski kavarni. Na njem je 13 skladb, priredb ljudskih pesmi in godčevskih viž, avtorja Klemna Bojanoviča. Album pa ne ponuja samo glasbe, temveč tudi knjižico in skodelico kave.

Album Dobrodošli v Rožanski kavarni
Album Dobrodošli v Rožanski kavarni © Arhiv Rožanska muzika

Najnovejšo zvočno izdajo Rožanske muzike so v oddaji o ljudski glasbi predstavili Klemen Bojanovič, Alja Šlenc in Tjaša Osredkar.

V pogovoru z voditeljico Vesno Sever Borovnik
V pogovoru z voditeljico Vesno Sever Borovnik © Arhiv Radia Ognjišče

Oddaje, Glasba
Kanal c0 (photo: Alpe Adria Green) Kanal c0 (photo: Alpe Adria Green)

Boj proti kanalu C0 se nadaljuje

Pred ljubljanskim magistratom poteka že 13. protest za čisto pitno vodo oz. proti spornemu kanalu C0. Udeleženci želijo danes predvsem podpreti Uroša Jernejca, ki ga župan Zoran Janković in ...