Mateja F. NovljanMateja F. Novljan
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek
Zaključek akcije Luč miru iz Betlehema (foto: Bor Slana/STA)
Zaključek akcije Luč miru iz Betlehema | (foto: Bor Slana/STA)

Kam bodo šla sredstva zbrana v akciji Luč miru?

Slovenija | 22.02.2023, 16:00 s. Meta Potočnik

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov vsako leto pripravi akcijo Luč miru iz Betlehema. Danes so zbrana sredstva v višini 18.000 evrov predali dvema organizacijama.

Slovenska karitas bo pomagala desetim družinam

Prva je Slovenska karitas. Prispevek je prevzel generalni tajnik Peter Tomažič. Z njim bodo pomagali desetim družinam v Sloveniji za prehrano in šolanje otrok. »Res smo hvaležni za naše sodelovanje. Takšna pomoč je v družinam v veliko pomoč. Otrokom omogoča boljšo vključenost v družbo, lažje razvijajo svoje spretnosti in sposobnosti in se tako bolje pripravijo za življenje.«

Cenacolo Liberija za najrevnejše otroke brez družin

Drugo polovico zbranih sredstev prejme skupnost Cenacolo Liberija, kjer že devet let deluje laična misijonarka in skavtinja Sabina Kern. V njenem imenu je darove prevzel brat Tadej Kern, ki je ob tem povedal. »Skupnost Cenacolo skrbi za najrevnejše otroke brez družin. Trenutno jih imajo 45. Najmlajši ima šest mesecev, najstarejši 18 let. Skupnost je zanje edina družina, ki poskrbi za zajtrke, kosila in večerje. Skrbijo, da so lepo oblečeni in hodijo v šolo. Ker so javne šole precej nizke kakovosti oz. včasih sploh ne delujejo več mesecev, otrokom plačujejo šolanje v zasebnih šolah. Pomagajo jim tudi najti zaposlitev, kar pa je v Liberiji zelo težko."

Slovenija