Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Tanja DominkoTanja Dominko
Članice Društva Šola zdrava iz Domžal z Vesno Sever Borovnik (foto: Arhiv Vesne Sever Borovnik)
Članice Društva Šola zdrava iz Domžal z Vesno Sever Borovnik | (foto: Arhiv Vesne Sever Borovnik)

Poleg jutranje telovadbe jih druži tudi ljudska pesem

Oddaje | 10.01.2023, 11:10 Vesna Sever Borovnik

Društvo Šola zdravja je nevladna organizacija, ki združuje ljudi z namenom izvajanja jutranje vadbe na prostem v vseh letnih časih.

Z redno vadbo »1000 gibov« krepijo telo in duha, širijo krog znancev, pridobivajo nove prijatelje in se prek društva vključujejo v lokalne dogodke. Razgibavajo se vsak dan od ponedeljka do sobote od 7.30 do 8.00. Njihov prepoznavni znak je oranžna barva. Projekt Društva Šola zdravja deluje od leta 2006, ko je nastala prva skupina v Celju. Leta 2009 so se registrirali kot društvo s sedežem v Domžalah. Trenutno deluje okoli 250 skupin v 90 občinah.

Zelo aktivni so tudi člani, oziroma članice omenjenega društva v Domžalah, ki jih deseto leto, poleg jutranje telovadbe, druži tudi ljudska pesem. V skupini se družijo pevke, stare od 60 do 88 let, njihova vodja pa je Marika Haler.

Poleg jutranje telovadbe jih druži tudi ljudska pesem.
Poleg jutranje telovadbe jih druži tudi ljudska pesem. © Arhiv Vesne Sever Borovnik

V oddaji smo spoznali pevsko skupino Društva Šola zdravja Domžale, s pomočjo treh pevk Marike Haler, Marte Ružnič in Marije Habe.

V studiu Radia Ognjišče
V studiu Radia Ognjišče © Arhiv Vesne Sever Borovnik

Oddaje
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...