Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Prejemniki Hipokratovih nagrad (foto: Dom sv. Jožef Celje)
Prejemniki Hipokratovih nagrad | (foto: Dom sv. Jožef Celje)

Metka Klevišar prejemnica Hipokratove nagrade

Slovenija | 15.12.2022, 10:32 s. Meta Potočnik

Zdravniška zbornica Slovenije je podelila zbornična odličja. Najvišja med njimi, Hipokratova priznanja, je za doprinos bolnikom, družbi in zdravništvu prejelo pet zdravnikov.

Predsednica zbornice Bojana Beović je ob tem izpostavila, da nagrajenci dokazujejo, da znajo zdravniki in zobozdravniki v najtežjih trenutkih stopiti skupaj. Med njimi je tudi vsem dobro znana zdravnica Metka Klevišar, ki je leta 1992 zasnovala Skupino za spremljanje hudo bolnih in umirajočih v okviru Karitas. Po poročanju tednika Družina je nagrajenka poudarila, da priznanja ni pričakovala, saj je vse življenje delala le to, kar se ji je zdelo, da je prav.

Če bolnik začuti v zdravniku pozitiven odnos, se tudi veliko lažje zdravi. To je toliko pomembno kot vsa ostala zdravila.

Pri tem je izpostavila zdravilno moč dobrega odnosa med pacientom in zdravnikom: »Zdravnik ima zelo veliko poslanstvo. To, da ima zdravnik skrb za bolnika, se mi zdi ena izmed bistvenih stvari. Če bolnik začuti v zdravniku pozitiven odnos, se tudi veliko lažje zdravi. To je toliko pomembno kot vsa ostala zdravila.«

Metka Klevišar
Metka Klevišar © jozef.si

ČESTITKE

Gospe Metki Klevišar, ki jesen življenja preživlja v Domu sv. Jožefa v Celju, čestita tudi naša radijska ekipa. Ob tem se ji zahvaljujemo za vse pogovore, ki jim lahko prisluhnemo v našem programu. Arhiv je dostopen tukaj.

Slovenija
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...