Alen SalihovićAlen Salihović
Pot do resnice (foto: Sabina K. (2015), Youtube / zajem zaslona)
Pot do resnice | (foto: Sabina K. (2015), Youtube / zajem zaslona)

Pot do Resnice: Pretresljivo pričevanje muslimanke, ki sreča Kristusa.

Duhovnost | 02.01.2023, 19:27 Robert Božič

Vse življenje je iskala resnico. Ob očetu alkoholiku in materi, ki jo je odkrito sovražila ter ji v jezi vedno navrgla, da ji je žal, da je ni že pri rojstvu zadavila, pa je vse življenje predvsem iskala ljubezen. Najprej v stvarstvu, kasneje pri vrstnikih v šoli, mladostniških prijateljicah in prijateljih, fantu, možu... Z vsem, kar je bila in kar je počela, je hotela dokazati, da je vredna življenja, da je lahko uspešna.

»Ne bi se smela roditi«

Verjetno si ne znamo predstavljati, kako je majhni punčki pri duši, če ji mama ob vsakem spodrsljaju ne pozabi povedati, da se nikoli ne bi smela roditi! Težko razumemo, kako se počuti dekletce, ko stori vse, kar lahko in še več, da bi bližnjim dokazala, da je vredna življenja, da bi vsaj kdaj občutila, da je kdo ponosen nanjo, ...

Oče in hči
Oče in hči © Sabina K. (2015), Youtube / zajem zaslona

Dekle v tradiciji svoje skupnosti ne najde Boga. Kljub temu verjame v Božjo ljubezen, zaznava jo v stvarstvu, v svojih živalskih prijateljih, ki ji edini ljubezen vračajo.

»Ljubezni ne morem kupiti«

Nato pride v Bosno vojna, ki jo preživlja kot prostovoljka v rovih Sarajeva. Soočanje z vsakodnevnim nasiljem jo močno zaznamuje. Kasneje doštudira in sčasoma spozna, da svoji družini nikoli ne bo dala dovolj, da bi s tem »kupila njihovo ljubezen«.

Bila sem popolnoma zavržena. Ostala sem brez denarja, moja družina pa se me je odrekla. Sovražili so me, zato mi niso hoteli pomagati. Ostala sem povsem sama.

Po vojni dobi odlično službo, zaživi lagodno življenje, spozna fanta, se omoži z muslimanom ... A zgodijo se napačne odločitve, ostane brez službe, njen privarčevan denar porabijo drugi, je ujetnica moža in njegove družine ... podleže izkoriščanju in izsiljevanju, ostane sama – ločena, noseča z drugim, domači se ji odpovejo ... noseča prenočuje po vojnih ruševinah, hoče umreti ... Samomor prvič ne uspe, drugič tudi ne.

Na robu
Na robu © Sabina K. (2015), Youtube / zajem zaslona

Na robu

»Življenje ni nič vredno. Zakaj ne končaš tega svojega bednega življenja? Saj te ne bo nihče pogrešal. To je edina prava rešitev, skrajšati trpljenje in zaustaviti vso svojo bol,« ji kljuva v duši. In potem tema na robu ... in preobrat.

Zakaj?
Zakaj? © Sabina K. (2015), Youtube / zajem zaslona

Bog pa ima drugačen načrt: ko je njeno telo "počivalo", jo nagovori Jezus. Njena odločitev za življenje nerojenega otroka je prelomna točka njene zgodbe .

Čeprav po porodu nima kam, ve, da bo vse dobro. Neprestano se smehlja, pri triintridesetih spozna Jezusa, in mu dovoli, da on vodi njeno življenje iz bede, v katero je zašla.

Moj mali čudež
Moj mali čudež © Sabina K. (2015), Youtube / zajem zaslona

Moja hoja z Bogom

Moja hoja z Bogom je zadnji del knjige, v katerem so zbrane avtoričine osebne izkušnje z Bogom – lekcije, ki se jih je naučila kot verujoča, ki se zaveda, da smo vsi grešniki, treba pa si je prizadevati, da bi bili čim bliže Jezusu.

Bog jo korak za korakom še naprej vodi v službo za življenje: ukvarja se z nosečnicami, ki jih je družba zavrgla. Z ženami, ki so se zaradi svoje odločitve, da ohranijo življenje pod svojim srcem, znašle na sramotilnem stebru in so se jim odrekle družine in prijatelji. Z njimi deli svoj dom, ljubezen, predvsem pa svojo zgodbo iskanja Resnice.

Pot do resnice

Ognjišče je izdalo knjigo Pot do resnice, zelo neposredno predvsem pa resnično življenjsko pripoved muslimanke iz Bosne, ki je srečala Kristusa.

Knjiga pot do resnice
Knjiga pot do resnice © Ognjišče


To je knjiga o številnih temnih straneh življenja, o pasteh greha, suženjstvu ljubosumja, zakonskem brodolomu, boleči praznini, padanju globlje in globlje ... preživetju na cesti ... poskusih samomora ... Večkrat prav neverjetne dogodke spremljajo razmišljanja, ki so proti koncu knjige vedno svetlejša in ob srečanju z Jezusom postanejo bogate meditacije.

Knjigo Pot do Resnice boste prebrali »na dušek«, saj neposrednost izpovedi pritegne in nagovori. Po tej resnični zgodbi je bil posnet tudi film.

»Hvaležna sem, da lahko danes ljudem z največjo gotovostjo govorim, kako lahko naš Gospod pomaga vsakomur, da tudi njegova temna preteklost zasije v Gospodovi slavi ter v blagoslov drugim. In da jim lahko sporočim, da se obrnejo na vsemogočnega Jezusa, da jim s svojo svetlobo razsvetli temo,« pravi avtorica.

Ko vam bo težko in boste v težavah, pojdite na neko mirno in tiho mesto, spustite glavo in ne govorite z usti, temveč s srcem. Izjočite se, če vam je težko. On vse sliši in razume ...Bog je ljubezen.

Knjigo lahko za samo 13.90 EUR naročite v spletni knjigarni Ognjišča, že takoj pa lahko za pokušino preberete nekaj strani njene vsebine.

Duhovnost, Pozitiva
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...