Marjan BuničMarjan Bunič
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Bandero sv. Ambroža čebelarske družine Vir pri Domžalah (foto: Viktor Svetlin)
Bandero sv. Ambroža čebelarske družine Vir pri Domžalah | (foto: Viktor Svetlin)

Čebelarji na Viru z novim banderom sv. Ambroža

Kmetijstvo | 07.12.2022, 06:08 Robert Božič

Danes goduje sveti Ambrož, cerkveni učitelj ter zavetnik čebelarjev in navada je, da se na njegov god čebelarji zberejo pri sv. maši, v zahvali za minulo čebelarsko sezono in s prošnjo za uspeh v prihodnji.

To lepo tradicijo ohranjajo v mnogih krajih po Sloveniji. Zvečer ob 18.00 pa bo posebej slovesno na Viru pri Domžalah.

Čebelar Viktor Svetlin iz  pravi: »Blagoslov novega bandera sv. Ambroža bo že pred sveto mašo, na trgu pred cerkvijo, kjer se bomo čebelarke in čebelarji zbrali v naših uniformah in s prapori iz čebelarskih družin od blizu in daleč.«

Bandero sv. Ambroža čebelarske družine Vir pri Domžalah
Bandero sv. Ambroža čebelarske družine Vir pri Domžalah © Viktor Svetlin

Po blagoslovu bodo prisotni čebelarji bandero v spremstvu praporov slovesno odnesli v cerkev in prisostvovali sveti maši. Čebelarke in čebelarji iz vira pri domžalah so ponosni, ker bo zdaj njihovo bandero redno prisotno tudi na procesijah ob prazničnih slovesnostih v tamkajšnji župniji sv. Jožefa.

Kmetijstvo
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...