Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Lurška votlina (foto: Andrej Kalan)
Lurška votlina | (foto: Andrej Kalan)

Vabljeni na romanje v Lurd

Dogodki | 12.01.2023, 08:06 msgr. Franci Trstenjak

Tradicionalno dvodnevno romanje v Lurd s posebnim letalom z brniškega letališča bo od 4. do 5. marca 2023 (sobota-nedelja). V jutranjih sobotnih urah bomo poleteli proti Lurdu in se od tam vrnili v nedeljskem večeru. Romanje bo vodil nadškof Stanislav Zore. Romanje smo pripravili v sodelovanju z agencijo Kompas, ki sprejema prijave v svojih poslovalnicah in na telefonski številki 01 2006 111.

V Lurdu, pri lurški Gospe, je vedno lepo, tako domače, zato pa radi romamo k Njej in pred Njo izlijemo svojo dušo, ki je polna bolečin in trpljenja, skrbi in strahov, pa tudi veselje in hvaležnost se prepletata. V Lurdu se išče dušno in telesno zdravje, a najpomembnejše je, če se okrepi vera, ki spodbuja upanje in ljubezen. V lurški votlini se vedno znova slišijo Marijine besede: Kar koli vam poreče Jezus, storite! In te besede so zaupano poslanstvo, ki ga moramo opravljati, ko se vrnemo z romanja.

Iskreno povabljeni na romarsko pot v Lurd v dneh od 4. do 5. marca 2023. Kratko bo romanje, a zagotovo bo v nekaj urah dovolj priložnosti za osebno in skupno pobožnost. Doživeta bo sveta evharistija in križev pot, pa tudi priložnost za sveto spoved bo. Kdor bo romal prvič, si bo lahko ogledal glavne točke t.i. Bernardkine poti in se tako približal svetosti svete Bernardke.

Križev pot v Lurdu
Križev pot v Lurdu © Andrej Kalan

1. DAN, SOBOTA, 4. 3. 2023: LJUBLJANA - LURD | večerja

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah in odhod posebnega letala proti Lurdu. Po približno dvournem letu pristanek na Lurškem letališču, prevzem prtljage in vožnja z avtobusom do Lurda in hotela. Ker je praviloma vstop v hotelske sobe po 14.00 uri, boste prtljago pustili v posebni sobi za garderobo in se peš odpravili do svetišča. Najprej boste počastili Lurško Gospo pri votlini, kjer se je Marija prikazala Bernardki osemnajstkrat, potem pa se odpravili na ogled vseh cerkva in vsega drugega, kar je zaobjeto v pojmu » Lurško svetišče«. Sveta maša. Križev pot. Čas za osebno pobožnost. Večerja in prenočevanje.

 

Pogled na baziliko v Lurdu
Pogled na baziliko v Lurdu © Andrej Kalan

2. DAN, NEDELJA, 5. 3. 2023: LURD - LJUBLJANA | zajtrk

Zajtrk. Po zajtrku boste imeli sveto mašo in po njej ogledi po Bernardkini poti. Čas za osebno pobožnost in nakup spominkov. Popoldan boste zapustili Lurd in se odpeljali do letališča, od koder boste v poznih popoldanskih urah poleteli proti Ljubljani.

Cena romanja: 494 €

Prijave na številki: 01 2006 111

CENA VKLJUČUJE: poseben letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku 70€, topla pijača na letalu, avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj, 1 pol-penzion v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (pri vecerji vkljuceno 1/4l vina in 1/2l vode na osebo), participacija za vzdrževanje svetišč, DDV ter vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 40 €, zavarovanje z asistenco v tujini za osnovno kritje 6 € (cene za seniorje so drugačne) , pozno kosilo drugi dan 18 € ; (na poti): ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Dogodki, Duhovnost
Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...