Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Adventni venec (foto: Rok Mihevc)
Adventni venec | (foto: Rok Mihevc)

Adventne spodbude: Imaš 10 minut časa za Boga?

Novice | 26.11.2022, 15:02 s. Meta Potočnik

Te je tudi letos prihod adventa presenetil? Sredi napetega supervolilnega novembrskega dogajanja, je naenkrat potiho potrkala na vrata 1. adventna nedelja. Le še nekaj ur in stopili bomo v ta čas priprave na božične praznike. A nič še nisi zamudil, zato predstavljamo nekaj zanimivih adventnih akcij, za katere je še čas.

Adventna spodbuda na Radiu Ognjišče

Marjan Bunič pravi, da bo ta v naš program vsak dan kapljala v obliki kratkih nagovorov, ki bodo spodbujali h konkretnim korakom za boljše odnose, za osebnostno rast in posledično za prijetnejše praznike. Izhajali pa bodo iz ljudskih rekov in pregovorov, v katerih je zbrana modrost izkušenj mnogih generacij. »Za jutrišnjo kašo je treba danes lonec pomiti,« bo prva, ki nas bo jutri, na prvo adventno nedeljo povabila k načrtovanju adventnega časa, da nam ne zdrsne iz rok."

Radijski adventni spodbudi lahko prisluhneš vsak dan ob 6.10, 12.50 in 16.45.

Podkast: Advent za otroke

V podkastu »Zgodbe za otroke«, ki je eden izmed podkastov, ki jih pripravljamo sodelavci Radia Ognjišče, boste v adventnem času lahko vsak dan prisluhnili zgodbam, ki jih prinaša Adventni koledar Misijonskega središča.

V prvem delu je zazrt v življenje blažene Pauline-Marie Jaricot, ki je pred dvesto leti s preprosto molitvijo začela svoje veliko delo za misijone. Zgodbi ustanoviteljice Papeške Družbe za širjenje vere pa bodo sledili zapisi slovenskih misijonarjev o tem, s kakšnim veseljem otroci v misijonskih krajih molijo in kako misijonarjem konkretno pomaga molitev.

Rdeča nit bo torej molitev, ki nas povezuje z Bogom in podpira delo tistih, ki so slišali Gospodov klic, pravi Jure Sešek.

Svetopisemska družba Slovenije: »Imaš 10 minut časa za Boga?«

Bi se želel v letošnjem adventu pripraviti na praznovanje božičnih praznikov s poslušanjem svetopisemskega odlomka in kratkega premišljevanja?

Prijavi se na adventno akcijo z naslovom: Cerkev na poti. Vsakodnevno razmišljanje ob Božji besedi bo odpiralo vprašanja, ki nas danes žulijo o Cerkvi. Hkrati pa bo osvetlilo kaj je njeno bistvo, kako postajamo skupnost in zakaj je Cerkev preganjana pri oznanjevanju evangelija,« so zapisali v Svetopisemski družbi Slovenije.

Program poteka po e-pošti in mobilni aplikaciji YouVersion/Sveto pismo ter po želji tudi v manjših skupinah.

Deli Jezusa: Advent 2022

#deliJezusa je projekt, katerega glavni namen je prek sodobnih medijev spodbuditi kristjane, da bi s pričevanjem posameznikov utrdili svojo vero v Jezusa. Letos pripravljajo Adventni vodič k Jezusu.

Člani ekipe #deliJezusa te z letošnjo adventno akcijo vabijo, da se skupaj z njimi odpraviš iskat novorojenega Jezusa.
 

Za tiste, ki želite še malo več

Jezuiti pri Svetem Jožefu oz. v Ignacijevem domu duhovnosti so pripravili Adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju. Trajajo šest tednov in se sklenejo z nedeljo Jezusovega krsta.

Vsak dan si udeleženec vzame pol ure časa za molitev oz. sveto uro. Enkrat tedensko se srečajo udeleženci v manjši skupini in si podelijo svoje izkušnje. Imajo tudi možnost osebnega duhovnega spremljanja.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...