Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
NLP diploma (foto: mastermindakademija.com)
NLP diploma | (foto: mastermindakademija.com)

NLP DIPLOMA – 4-dnevna brezplačna spletna delavnica nevrolingvističnega programiranja (NLP)

Oglasno sporočilo | 27.10.2023, 14:11 Vsebino omogoča ZEMA d.o.o.

Si predstavljate, da imate najnaprednejši televizor na svetu, vendar nimate daljinca – nimate možnosti, da bi ta televizor sploh uporabljali? To je podobno kot imeti neverjeten notranji potencial, ki ga izkoristite samo 10 % ali celo manj, ostalo pa ostane neizkoriščeno. Številni ljudje danes živijo na avtopilotu, ne da bi se zavedali, kaj vse lahko uresničijo. Tehnike NLP so na nek način daljinec do vašega uma, s katerim lahko svoj potencial usmerite proti želenim ciljem in sanjam.

NLP velikokrat imenujemo tudi praktična psihologija, saj vključuje preproste tehnike, s katerimi lahko v 30 minutah ali manj odpravite neželene strahove (npr. strah pred javnim nastopanjem ali strah pred letenjem), povečate samozavest in motivacijo, umirite svoj notranji svet ipd. Tehnike NLP bi se morali učiti že v osnovni šoli, saj omogočajo hitrejše in bolj učinkovite spremembe v primerjavi s tradicionalnimi pristopi, ki bi morda trajali mesece ali celo leta.

Napoleon Hill je pionir na področju modeliranja odličnosti. Njegova pot se je začela leta 1908, ko je intervjuval Andrewa Carnegieja, enega najbogatejših ljudi tistega časa. Po tem srečanju je Hill začel raziskovati skrivnosti uspeha. Po več kot dvajsetih letih raziskav, med katerimi je proučeval življenja več kot 500 uspešnih posameznikov, je napisal knjigo Z idejo do bogastva. Njegova knjiga in formula za uspeh je pomagala številnim ljudem, da so postali milijonarji in finančno uspeli.

Podobno strategijo modeliranja odličnosti sta uporabila tudi dr. Richard Bandler in dr. John Grinder v 70. letih prejšnjega stoletja. Opazovala sta najuspešnejše terapevte in ugotovila, kaj so oni počeli, da so ljudem pomagali odpraviti strahove, spremeniti omejujoča prepričanja in dosegati želene spremembe pri pacientih že na enem samem srečanju, medtem ko so nekateri prej leta in leta obiskovali terapije brez uspeha. NLP je zaslovel prav s tem, da lahko pomaga ljudem takoj po izvedbi tehnike.

Če želite spoznati in izkusiti moč NLP, se prijavite na brezplačno 4-dnevno spletno delavnico NLP diploma.

Preden začnete uporabljati tehnike NLP, si postavite merljiv cilj. Določite si, kaj boste storili za dosego tega cilja in zakaj si ga želite uresničiti. Na primer: »Do datuma xy zaslužim 100.000 EUR. V zameno za to bom dnevno počel_a xz (tukaj konkretno navedite aktivnosti, ki vam bodo pomagale pri uresničevanju tega cilja), ker si želim pomagati svoji družini in ljudem, ki so v stiski.« Podobno lahko to naredite za cilje na področju zdravja, partnerstva, kariere, telesne teže ipd.

<a href=
4-dnevna brezplačna delavnica se začne 8. novembra. Prijavite se! © mastermindakademija.com

Razumevanje in uporaba tehnik NLP vam omogoča, da postanete mojster oz. mojstrica svojega življenja in aktivno oblikujete svojo prihodnost. Najbolj koristne bodo takrat, ko boste s svojimi aktivnostmi izhajali iz cilja in jih usmerjali proti cilju. S pomočjo tehnik NLP posadite cilje v svoj nezavedni um. Jasno določite, kaj bi radi, in s pomočjo tehnik NLP spreminjajte vedenje, da boste zastavljen cilj uresničili. S ponavljanjem in z uporabo sider, ki jih z NLP lahko spremenite v verižna sidra, bodo cilji lahko prešli na celično raven. Ko enkrat dosežete ta nivo, vaše telo in um delujeta kot eno, kar omogoči globoko integracijo vaših ciljev. Postali boste neustavljivi na svoji poti.

Na delavnici v živo; mi vabimo k prijavi na brezplačno spletno delavnico
Na delavnici v živo; mi vabimo k prijavi na brezplačno spletno delavnico © mastermindakademija.com

NLP pri vodenju:

NLP nudi bogat nabor orodij za izboljšanje komunikacije in vodenja. Pomembno je, da se vodja s pomočjo NLP najprej osredotoči na svoje notranje stanje, da doseže potrebna čustvena stanja za uspešno vodenje. Ta pristop lahko koristi pri motivaciji ekipe, reševanju konfliktov in krepitvi pozitivne kulture v podjetju. NLP ponuja tudi številna lingvistična orodja, s katerimi lahko vodja izboljša komunikacijske sposobnosti in vzdušje znotraj ekipe oz. podjetja ter multiplicira rast prometa.

NLP v izobraževanju:

Učitelji uporabljajo NLP, da izboljšajo učenje, spodbujajo potencial učencev in vzdržujejo red v razredu. Z NLP orodji lahko hitro vzpostavijo pozitivno učno okolje in učencem pomagajo premagati strah pred preverjanji znanja. Tudi drugi strokovnjaki v šolstvu se zatekajo k NLP, da pomagajo učencem razvijati samozavest in veščine učenja. Učitelji, ki se soočajo z nemirnim razredom, lahko uporabijo t. i. prostorsko sidranje, da ob vsakem vstopu v razred vzpostavijo občutek miru in koncentracije.

NLP v partnerskih odnosih:

Strast v partnerskem odnosu zahteva polarnost med partnerjema. Mnogi pari se spopadajo z izzivom izgube te polarnosti. NLP lahko pomaga obnoviti to dinamike, izboljšati komunikacijo in poglobiti odnos. Partnerja, ki se soočata z nesporazumi, lahko z uporabo tehnik vzpostavljanja stika, preokvirjanja in tudi "aktivnega poslušanja" povečata razumevanje potreb in občutkov drug drugega.

NLP v športu:

Vrhunski športniki uporabljajo NLP za izboljšanje osredotočenosti na nastopih. Trenerji in športni psihologi se prav tako poslužujejo tehnik NLP, saj o zmagi pogosto odločajo majhne razlike. Športnik, ki se pripravlja na tekmovanje, lahko uporabi vizualizacijske tehnike iz NLP, da v umu izvede popoln nastop, kar mu pomaga, da je na dan tekmovanja bolj samozavesten in suveren. S pomočjo tehnik NLP lahko športniki tudi pobrišejo negativna sidra. Vse to pripomore k odličnemu nastopu.

NLP pri vzgoji:

Vzgoja je ključna za oblikovanje odnosa med starši in otroki. NLP nudi tehnike za boljše razumevanje in izboljšanje tega odnosa. Starši lahko s pomočjo NLP oblikujejo pozitivne navade in spodbujajo otrokov razvoj. Starš, ki želi svojemu otroku pomagati pri soočanju s stresom, ga nauči tehnike nadziranja uma in sproščanje notranjega sveta ter sidranja sproščenosti.

NLP za vse:

Tehnike NLP so koristne, kadar želite spremeniti navade, prepričanja ali celo odpraviti razvade. Oseba, ki se želi znebiti negativne navade, kot je kajenje, uporabi t. i. prekinitev vzorca iz NLP, da prekine povezavo npr. med stresom in željo po kajenju. Tehnike NLP delujejo kot »daljinec« za vaš um, omogočajo vam optimizacijo vaših miselnih procesov in doseganje želenega preboja v življenju.

NLP oz. nevrolingvistično programiranje je študij odličnosti in način, kako to odličnost prenašamo na druge.
NLP oz. nevrolingvistično programiranje je študij odličnosti in način, kako to odličnost prenašamo na druge. © mastermindakademija.com

Če vas zanima več in bi radi spoznali tehnike nevrolingvističnega programiranja oz. NLP v praksi, vabljeni, da se udeležite brezplačne 4-dnevne spletne delavnice NLP diploma.

Na 4-dnevni brezplačni delavnici NLP diploma se boste naučili:

  • 8. 11. 2023, ob 20.00: Kako lahko končno začnete zares živeti svoje življenje,
  • 9. 11. 2023, ob 20.00: 7 korakov za doseganje takojšnjih rezultatov s tehnikami NLP,
  • 12. 11. 2023 ,ob 20.00: Premagovanje ovir, blokad in strahov z NLP,
  • 14. 11. 2023, ob 20.00: Doseganje trajnih sprememb, osebni in poslovni preboj z NLP v praksi.

Udeležba je brezplačna. Izkoristite priložnost in se na delavnico NLP diploma brez obveznosti prijavite tukaj. Delavnico lahko spremljate v udobju svojega doma.

O predavatelju dr. Aleksandru Šinigoju

Dr. Aleksander Šinigoj je na svojih predavanjih poln dobrih, življenjskih nasvetov.
Dr. Aleksander Šinigoj je na svojih predavanjih poln dobrih, življenjskih nasvetov. © mastermindakademija.com

Dr. Aleksander Šinigoj je podjetnik, predavatelj, avtor 9 knjig. Je dolgoletni član ožje ekipe asistentov dr. Richard Bandlerja – soustanovitelja NLP, od leta 2018 Master Trener NLP, od leta 2021 pa tudi trener pri Tonyju Robbinsu. Če bi radi spoznali NLP in uspešno uresničili zastavljene cilje, če vas zanimajo konkretni, merljivi REZULTATI, je Aleksander izbira št. 1 v Sloveniji. Pomaga coachem, vodjem, podjetnikom in vsem, ki bi radi postali podjetniki, pri poslovni in osebni rasti. Najboljši je prav v tem, da vam pomaga doseči želene REZULTATE v življenju. Prijavite se in spoznajte Aleksandra v živo. Udeležba na 4-dnevni spletni delavnici je brezplačna. Prijavite se tukaj.

Oglasno sporočilo
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...