Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
mag. Branko Grims (foto: Matej Zorko)
mag. Branko Grims | (foto: Matej Zorko)

Pred državnim zborom napaden poslanec Branko Grims

Novice | 28.10.2022, 19:18 Uredništvo Radia Ognjišče

Nekaj pred 16. uro je pred poslopjem DZ neznanec napadel poslanca SDS Branka Grimsa. Na poti v kletno parkirišče ob poslopju parlamenta ga je porinil po stopnicah, je poslanec pojasnil za Siol.net. Dogodek je že prijavil policiji, kjer so potrdili, da napad preiskujejo.

"Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu," je za Siol povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

S Policijske uprave  Ljubljana so sporočili, da so bili obveščeni o dogodku. Vse okoliščine dogodka še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve, so pojasnili.

Ob tem so poudarili, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

Na napad se je na družbenem omrežju Twitter odzval predsednik SDS Janez Janša. Kot je zapisal, so bili v neposredni bližini policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil. "Območje DZ je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka," je dodal.

V SDS se bodo sicer na napad odzvali na jutrišnji novinarski konferenci poroča STA.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...