Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Prizor iz filma o Slomšku (foto: Studio Sipoš)
Prizor iz filma o Slomšku | (foto: Studio Sipoš)

Podprimo film o Slomšku

Radijski utrip | 25.09.2022, 13:29 msgr. Franci Trstenjak

V času oddaje Prijatelji radia Ognjišče, v ponedeljek 26. septembra med 20.00 in 21.30, bo mogoče darovati za film o blaženem škofu Slomšku. Odprta bo telefonska številka 059 092 700. Z zbranimi sredstvi se želi pokriti manjkajoča razlika do zneska, ki je potreben za plačilo filma, ki bo zagledal luč sveta v novembru 2022.

V času zbiranja prispevkov bodo v oddaji PRO sodelovali postulator nadškof Marjan Turnšek, rektor Ivan Štuhec in režiser David Sipoš.

O namenu filma in prošnji za pomoč rektor vikariata Antona Martina Slomška, profesor dr. Ivan Štuhec pravi:

"Vikariat Antona Martina Slomška in Studio Sipoš sta v soglasju z odborom za Slomškovo kanonizacijo pričela s pripravami za film o Slomšku leta 2020. Projekt je bil ocenjen na 150.000 Eur. Razdelili smo ga na sredstva, ki smo jih predvideli s strani občin in države, s strani cerkvenih ustanov, kot so škofije in redovne skupnosti, ter v tretjem delu različni donatorji, podjetja in fizične osebe. Film je v zadnji fazi priprave in se predvideva njegova premiera v mesecu novembru. Glede sredstev pa nam je preostala zadnja tretjina, ki jo je potrebno zbrati do novembra.

Tako se obračamo na vse potencialne dobrotnike, donatorje in sponzorje, da ta pomemben projekt za filmsko predstavitev in popularizacijo lika Antona Martina Slomška podprete!

Studio Sipoš je do sedaj naredil več filmov o cerkvenih osebnostih kot so, škofa Vovk in Smej, blaženi Grozde in duhovnik ter pisatelj Ksaver Meško.

Namen in cilj tega filma je predvsem približati škofa Slomška mladi generaciji. Lahko bi rekli, da gre tudi za katehetski projekt, ki bo dobrodošel pri verouku.

Svoj dar in podporo filmu lahko nakažete na:
VIKARIAT ANTONA MARTINA SLOMŠKA
Vrbanska cesta 30
2000 Maribor
IBAN: SI56 2900 0005 2720 812 (Uni Credit banka)
SWIFT: BACXSI22
Namen: za film

Prosim, pomagajte, in že vnaprej hvala za vašo podporo! Bog povrni! "

26. septembra boste lahko prispevali svoj dar med 20.00 in 21.30 s pomočjo telefonskega klica na številko:
059 092 700

Radijski utrip
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...