Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Na srečanju v PRO-jevci v Horjulu ob letošnjem romanju Od Marije k Mariji (foto: Rok Mihevc)
Na srečanju v PRO-jevci v Horjulu ob letošnjem romanju Od Marije k Mariji | (foto: Rok Mihevc)

V družino PRO vabimo nove člane! Bog povrni!

Radijski utrip | 07.09.2022, 14:01 msgr. Franci Trstenjak

Po dveh letih in pol začenjamo akcijo zbiranja novih Prijateljev Radia Ognjišče. Starejši PRO umirajo, mlajši PRO pa kar nekako oklevajo. Sicer priznajo, da nas poslušajo in / ali prisluhnejo vsaj priljubljenim oddajam v podkastih, med PRO pa kar nekako nočejo. Le zakaj?

Mislimo, da za bogat program ne prosimo »bogatije« - le 2,5 € na mesec oz. 30 € na leto. To je znesek, ki je praktično isti od vsega začetka delovanja radia (včasih je bilo to 500 tolarjev).

Zaupamo v Božjo previdnost, da nam bo tudi v sedanjosti in prihodnosti naklonjena in bo spodbudila poslušalce dobrega srca, da bodo v okviru svojih možnosti in družinskega proračuna pomagali Radiu Ognjišče.

V vseh minulih letih je bilo razmerje pri pridobivanju prihodkov takšno, da so 50 % predstavljali darovi PRO-jevcev, 50 % pa so bili oglasi in plačane oddaje. Prav zaradi slednjih, oddaj, lahko poslušate (preostali) program, ki ga pripravljamo sami in ga imate radi. Brez plačanih oddaj ne bi preživeli, kakor tudi brez vaših darov ne. Eno brez drugega ne gre.

Če nas redno poslušate, berete, nam sledite, vas prosimo, da nas tudi finančno podprete in s tem podprete naš trud in delo. Čeprav je radijski program za poslušanje brezplačen, pa njegova produkcija stane »lepe denarce«. Samo z Božjo pomočjo in dobroto poslušalcev bo Radio Ognjišče "stal in obstal". Ker se prvotna ekipa stara (to je dejstvo, ki nam je všeč ali pa ne), jo želimo pomladiti z novimi glasovi, za katere upamo, da jih boste čim prej vzeli za svoje.

Brez darov poslušalcev se ne bi mogli razvijati, zato smo vam hvaležni za vsak evro, ki nam ga namenite. Še vedno pa si močno si želimo, da bi nagovorili sorodnika, prijatelja, za katerega veste, da nas rad posluša, pa še ni član PRO, naj to postane. Vsak novi PRO šteje!

Morda se sliši grobo, toda resnica je, da na leto več naših PRO-jevcev zapre oči za ta svet kot se vpiše novih. Zato velja naša iskrena prošnja za priporočilo. Priporočim – pomagam. In še: Skup' držimo, pa bo šlo!

Marsikaj smo že preživeli, tudi skupaj z vami, in upamo, da marsikaj še bomo. Sredstva, zbrana z vašo pomočjo in pomočjo novih prijateljev, bomo še naprej skrbno "obračali" in porabili za kritje materialnih stroškov, ki iz dneva v dan naraščajo. Zmanjšujejo pa se darovi in tudi prihodki z naslova "oglasi". Ne prosimo veliko – le za 2,5 € na mesec oz. 30 € na leto.

Direktor Franci Trstenjak ima rad red. Tudi na uredniški mizi.
Direktor Franci Trstenjak © Izidor Šček

Novim prijateljem, prosimo, povejte, da se jim želimo oddolžiti na več načinov:

Ob sklepu se vam želim še enkrat zahvaliti za vašo zvestobo in podporo. Ne le finančno. Tudi za vse molitve, ki nam jih namenjate in jih čutimo - Božja roka nas tudi z vašo pomočjo spremlja in podpira. Hvaležen sem vam za konkretne pohvale in seveda tudi za vso kritiko, če je le na mestu. Vemo, da smo lahko v marsičem še boljši, a vemo tudi, da nismo najslabši. Trudimo se po svojih najboljših močeh! Še se spominjam naših začetkov ... Kako mladi in naivni smo bili, zanosno smo verjeli v velike načrte in danes lahko s ponosom rečem, da smo jih izpolnili in jih še hočemo izpolnjevati. Še vedno imamo sanje, še vedno imamo zanos in voljo, ob tem pa imamo zdaj še veliko več izkušenj in znanja ...

V imenu vseh sodelavcev iskreno zapišem: Radi vas imamo!

KDO JE PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira, z vsaj 30 € na leto. Zaporedna številka PRO-jevcev je zdaj že veeč kot 20.000, a v resnici je PRO-jevcev manj kot 15.000. Ne moremo mimo resnice, da se naši podporni člani poslavljajo od zemeljskega življenja in le redko se zgodi, da na njihovo mesto stopijo njihovi družinski člani. Zato naša velika prošnja: Postani PRO tudi ti!

KAKŠNE SO UGODNOSTI PRO?

  • Našim Prijateljem Radia Ognjišče je namenjena tedenska oddaja vsak ponedeljek ob 20.00. Vsak dan ob 12.12 v programu voščimo PRO-jevcem, ki praznujejo rojstni dan. Seveda samo tistim, ki nam zaupajo svoje rojstne podatke in si to želijo.
  • Dvakrat letno svojim prijateljem na dom pošljemo brezplačno obsežno revijo PRO, ki ima preko 60 strani in naše zveste poslušalce obvešča o radijskih dogodkih ter jih med seboj povezuje.
  • Enkrat v spomladanskem času, drugič pa v začetku decembra. Veseli smo, da nam moderna tehnologija omogoča listanje revije tudi v elektronski obliki.
  • Prijatelji Radia Ognjišče so upravičeni do 25% popusta pri radijskih čestitkah in osmrtnicah.
  • Vsaj enkrat na leto pripravimo srečanje Prijateljev Radia Ognjišče z drugimi poslušalci in radijskimi sodelavci. Pripravljamo pa tudi poletne in mini zimske počitnice.

KAKO POSTATI PRO? ENOSTAVNO!

  • Lahko nas pokličete na 01/512-11-26 in nam sporočite, da bi radi postali naš prijatelj, podporni član, naša prva pomoč, zaradi katere sploh lahko obstajamo.
  • Lahko na list papirja napišete svoje podatke, rojstni datum, zapakirate v kuverto in pošljete na Radio Ognjišče, Štula 23, 1210 Lj - Šentvid
  • Svoj "ZA" (latinska beseda PRO pomeni "ZA") na naš klic: "Podprite nas!" lahko sporočite tudi po elektronski pošti: pro@ognjisce.si.
  • Glede na to, da ste nas našli na spletu, bo gotovo najhitrejša pot do včlanitve izpolnitev elektronske prijavnice.
  • Prijatelji v tujini lahko podprete naše delovanje z darom preko PayPal

Predlagani minimalni mesečni dar je 2,50 € in predlagana letna najnižja vsota prispevka je 30 €. Vsak pa prispeva, kolikor zmore. Ne bomo vas terjali, nič grdo gledali, vsak evro je dobrodošel, če je dan iz srca. Predlagamo pa, da svoj dar nakažete za nekaj mesecev skupaj in se tako izognete visokim stroškom provizije pri plačevanju položnic. Največ Prijateljev se odloči kar za enkratni znesek.

Pa še eno prošnjo imamo. Če veste, da koga od naših PRO-jevcev ni več med nami, ker je odšel v večnost, nas o tem čim prej obvestite. Nerodno je voščiti za rojstni dan nekomu, ki je že odšel v večnost. Če nam sorodniki in znanci ne sporočijo, tega res ne moremo vedeti.

POSTANEM PRO. IN KAJ SE ZGODI POTEM?

Takoj po prejetju vaše prijave vam po pošti pošljemo poseben dopis, položnico in sporočimo vašo osebno številko PRO. Nanjo se sklicujete pri nakazovanju prispevkov.

Lahko pa plačujete tudi preko trajnika, ki ga odprete pri vaši matični banki. Potrebujete samo številko našega transakcijskega računa: SI56 1910 0001 1386 787 in številko PRO, ki smo vam jo določili. Višino zneska določite sami.

Naš transakcijski račun:

Številka TRR: SI56 1910 0001 1386 787
DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.
POSLOVALNICA I KOPER
ZORE PERELLO GODINA 2
6000 KOPER-CAPODISTIRA

Vsem zvestim PRO-jevcem iskrena "hvala", vsem novim prijateljem pa naš "prosim" za vaš dar. Dokler vas bo veliko, bo tudi dovolj sredstev, s katerimi bomo ohranjali že pridobljeno kakovost in jo še izboljšali. Sredstva, zbrana s pomočjo PRO, skrbno obračamo in porabimo za kritje materialnih stroškov, ki na žalost iz dneva v dan naraščajo. Skup' držimo, pa bo šlo!

Radijski utrip
Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...