Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko (foto: Matjaz Kosmac)
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko | (foto: Matjaz Kosmac)

Vabljeni na druženje ob Avsenikovi glasbi

Dogodki | 01.08.2022, 08:00 Urša Sešek

Družina Avsenik že nekaj let pripravlja Festival Avsenik, kjer različne domače in tuje glasbene zasedbe izvajajo Avsenikovo glasbo.

Po dveh letih premora bo od 26. do 28. avgusta po vseh Begunjah spet odmevalo. V velikem prireditvenem šotoru, ki ga postavijo na travniku blizu Jožovca, se tri večere ure in ure igrajo največje uspešnice Ansambla bratov Avsenik. To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.

© Matjaz Kosmac

Zato smo bili radijci veseli pobude s strani družine Avsenik, da bi za poslušalce pripravili posebno ponudbo za nedeljski koncert, ko je Slovenski dan z naslovom Slovenija, odkod lepote tvoje.

Nastopili bodo Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, Monika Avsenik, Š'ta godba, Veseli Begunjčani, Ansambel Banovšek, Slovenski zvoki, Vražji muzikanti in še kdo.

 To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.
To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik. © Matjaz Kosmac

Bi šli?

Nedeljo si lahko za 40 € naredite pestro in zanimivo:
• Maša na Brezjah ob 13. uri,
• Ogled Muzeja Avsenik,
• kosilo v šotoru ob 15. uri,
• koncert "Slovenija, odkod lepote tvoje" v okviru Festivala Avsenik ob 17. uri
• Cena 40 €


Rezevacija in prijava pri Avsenikih na 04/ 53 33 402 in na avsenik@avsenik.com. Priporočamo, da pohitite, ker je število ugodnih paketov omejeno.

Nasvidenje v Begunjah na Festivalu Avsenik v nedeljo, 28. avgusta.

Dogodki
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.