Maja Morela
Aleš Karba
Petra Stopar
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko (foto: Matjaz Kosmac)
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko | (foto: Matjaz Kosmac)

Vabljeni na druženje ob Avsenikovi glasbi

01.08.2022, 08:00 Urša Sešek

Družina Avsenik že nekaj let pripravlja Festival Avsenik, kjer različne domače in tuje glasbene zasedbe izvajajo Avsenikovo glasbo.

Po dveh letih premora bo od 26. do 28. avgusta po vseh Begunjah spet odmevalo. V velikem prireditvenem šotoru, ki ga postavijo na travniku blizu Jožovca, se tri večere ure in ure igrajo največje uspešnice Ansambla bratov Avsenik. To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.

© Matjaz Kosmac

Zato smo bili radijci veseli pobude s strani družine Avsenik, da bi za poslušalce pripravili posebno ponudbo za nedeljski koncert, ko je Slovenski dan z naslovom Slovenija, odkod lepote tvoje.

Nastopili bodo Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, Monika Avsenik, Š'ta godba, Veseli Begunjčani, Ansambel Banovšek, Slovenski zvoki, Vražji muzikanti in še kdo.

 To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.
To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik. © Matjaz Kosmac

Bi šli?

Nedeljo si lahko za 40 € naredite pestro in zanimivo:
• Maša na Brezjah ob 13. uri,
• Ogled Muzeja Avsenik,
• kosilo v šotoru ob 15. uri,
• koncert "Slovenija, odkod lepote tvoje" v okviru Festivala Avsenik ob 17. uri
• Cena 40 €


Rezevacija in prijava pri Avsenikih na 04/ 53 33 402 in na avsenik@avsenik.com. Priporočamo, da pohitite, ker je število ugodnih paketov omejeno.

Nasvidenje v Begunjah na Festivalu Avsenik v nedeljo, 28. avgusta.

Dvigalo (v ozadju) in vse zbrane je blagoslovil škof Jurij Bizjak. (photo: VaticanNews) Dvigalo (v ozadju) in vse zbrane je blagoslovil škof Jurij Bizjak. (photo: VaticanNews)

»Jožica, bodi ponižna, ni se treba delati heroja«

V vasi Cesta pod Vipavskim križem je včeraj škof Jurij Bizjak slovesno blagoslovil montažno dvigalo, ki bo Jožici Ličen omogočilo večjo samostojnost in možnost gibanja. Dvigalo je bilo najprej ...

Cerkev v Berlinu (photo: Pixabay) Cerkev v Berlinu (photo: Pixabay)

Bo šla Cerkev v Nemčiji svojo pot?

Cerkev v Nemčiji s svojo sinodo že od leta 2018 buri duhove. Začela se je zaradi škandalov o spolnih zlorabah, ki so omajali zaupanje v cerkvene voditelje. Zahteve laikov in duhovnikov pa so se v ...

Nataša Pirc Musar in Anže Logar (photo: Rok Mihevc) Nataša Pirc Musar in Anže Logar (photo: Rok Mihevc)

Zadnje soočenje: Logar ali Pirc Musar?

Volitve predsednika republike so vse bližje, ankete za zdaj kažejo zmago dr. Nataše Pirc Musar, čeprav je v prvem krogu slavil dr. Anže Logar. Na soočenju, ki smo ga tokrat pripravili, sta oba ...