Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko (foto: Matjaz Kosmac)
Sašo Avsenik, v ozadju dedek Slavko | (foto: Matjaz Kosmac)

Vabljeni na druženje ob Avsenikovi glasbi

Dogodki | 01.08.2022, 08:00 Urša Sešek

Družina Avsenik že nekaj let pripravlja Festival Avsenik, kjer različne domače in tuje glasbene zasedbe izvajajo Avsenikovo glasbo.

Po dveh letih premora bo od 26. do 28. avgusta po vseh Begunjah spet odmevalo. V velikem prireditvenem šotoru, ki ga postavijo na travniku blizu Jožovca, se tri večere ure in ure igrajo največje uspešnice Ansambla bratov Avsenik. To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.

© Matjaz Kosmac

Zato smo bili radijci veseli pobude s strani družine Avsenik, da bi za poslušalce pripravili posebno ponudbo za nedeljski koncert, ko je Slovenski dan z naslovom Slovenija, odkod lepote tvoje.

Nastopili bodo Ansambel Saša Avsenika, Gregor Avsenik, Monika Avsenik, Š'ta godba, Veseli Begunjčani, Ansambel Banovšek, Slovenski zvoki, Vražji muzikanti in še kdo.

 To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik.
To niso veselice, so koncerti. To je že 6. Festival Avsenik. © Matjaz Kosmac

Bi šli?

Nedeljo si lahko za 40 € naredite pestro in zanimivo:
• Maša na Brezjah ob 13. uri,
• Ogled Muzeja Avsenik,
• kosilo v šotoru ob 15. uri,
• koncert "Slovenija, odkod lepote tvoje" v okviru Festivala Avsenik ob 17. uri
• Cena 40 €


Rezevacija in prijava pri Avsenikih na 04/ 53 33 402 in na avsenik@avsenik.com. Priporočamo, da pohitite, ker je število ugodnih paketov omejeno.

Nasvidenje v Begunjah na Festivalu Avsenik v nedeljo, 28. avgusta.

Dogodki
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Škofje imajo novega tiskovnega predstavnika.

Slovenski škofje so v ponedeljek zasedali na izredni seji. Seznanili so se s potekom organizacije in prijavami gostov medverskega srečanja v Kopru ter z udeležbo na mednarodnih dogodkih v tujini ...

Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook) Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook)

Tudi slovenski kmetje na palico obešajo škornje

Ste v teh dneh, ob cestah, predvsem pred kmetijami in na poljih, že opazili na palico ali kol narobe obešen škorenj? Takšni prizori se širijo po našem podeželju, fotografije, ki jih objavljamo v ...

Papež Frančišek (photo: Vatican Media) Papež Frančišek (photo: Vatican Media)

Preozka vrata za Frančiška

Zakaj papež Frančišek po izvolitvi pred desetimi leti ni šel v Apostolsko palačo? Zakaj tako pogosto ponavlja: molite zame? In kje je vzrok, da je religija spet postala svetovna kategorija? O tem ...

Države, kjer ni takšne socialne varnosti, kot jo poznamo v Sloveniji. (photo: Slovenska karitas) Države, kjer ni takšne socialne varnosti, kot jo poznamo v Sloveniji. (photo: Slovenska karitas)

Ponekod se do hiš pride samo z oslom

Slovenska karitas je tudi letos v postni čas vstopila z dobrodelno akcijo, ki nosi naslov »Ne pozabimo«. To lahko vsak izmed nas jemlje kot prijazen opomnik, da v vsakdanu ne pozabljamo na ljudi v ...