Blaž Lesnik
Matej Kržišnik
Andrej Šinko
24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (foto: ARO)
24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! | (foto: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

21.06.2022, 17:22 Robert Božič

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo oblikovale različne skupine iz domovine in zamejstva ter izseljenstva.

25. junija 2022 bomo praznovali 31. obletnico samostojne slovenske države. Vsi Slovenci, tako doma, kot tudi po svetu, smo povabljeni, da se pridružimo in v molitvi Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in vse njene prebivalce molimo in prosimo Božjega varstva in blagoslova, ki ga v teh časih še kako potrebujemo.

Molitev se bo začela nocoj ob 18.30 in bo potekala vse do jutri do 18.30, ko se bo sklenila s sveto mašo za domovino, ki jo bodo v ljubljanski stolnici darovali slovenski škofje. Sveto mašo bomo jutri prenašali tudi na valovih radia Ognjišče, vsako jutro ob 5.00 pa v okviru devetdnevnice pred preznikom naš program začenjamo z molitvijo rožnega venca v naši radijski kapeli.

Mateja Maček o tem pravi: »Prepričani smo, da nas lahko tudi ta jutranja molitev spomni, da se bližamo prazniku naše domovine in države. Bodimo za našo državo hvaležni in se zanjo zahvaljujmo, hkrati pa prosimo blagoslova!«

24-urni molitvi pa se lahko pridružite tudi preko spleta.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...