Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Gozdna cesta (foto: Občina Semič)
Gozdna cesta | (foto: Občina Semič)

Bom dobil novo odločbo FURS?

01.06.2022, 09:23 Robert Božič

Če ste tudi vi med tistimi lastniki gozdnih parcel, ki so v začetku maja s strani FURS prejeli odločbo o davčni osnovi od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti za leto 2021, ki je vključevala tudi odmero pristojbine za gozdne ceste in je ta bila nerazumno visoka, lahko zdaj preverite, če boste v naslednjih dneh dobili novo, torej popravljeno odločbo.

Čas za pritožbo na odločbo se hitro izteka, pritožbo je namreč mogoče vložiti najkasneje do ponedeljka, 6. junija 2022.

Kako lahko izvem, ali bom dobil popravljeno odločbo?

Postopek je enostaven, vse lahko izveste na portalu Edavki, kjer potrebujete vpisati le svojo davčno številko.

Prvi korak: Vpišite svojo davčno številko in pritisnite Enter
Prvi korak: Vpišite svojo davčno številko in pritisnite Enter © ARO

  • V polje za iskanje vpišite svojo davčno številko
  • Na tipkovnici pritisnite Enter

Drugi korak: Izberite željeno informacijo
Drugi korak: Izberite željeno informacijo © ARO

  • Na sredini spletne strani, ki se odpre, izberete drugo alinejo z naslovom »Izdaja nove odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva z leto 2021 (zaradi napake izračuna KD gozdnih zemljišč pri določenih parcelah)«.
  • Kliknete nanjo in dobite podatek o tem, ali vam bo izdana nova odločba ali ne.
Tretji korak: Glede na dobljeno informacijo se lahko odločate o morebitni pritožbi.
Tretji korak: Glede na dobljeno informacijo se lahko odločate o morebitni pritožbi. © ARO

Kako je z morebitno pritožbo?

V kolikor ste ugotovili, da ne boste dobili nove odločbe in je torej izračun višine KD za vašo kmetijo po mnenju FURS pravilen, imate dve možnosti.

Če se s tem strinjate, plačate položnice z odmerjeno pristojbino za gozdne ceste.

Če pa se s tem ne strinjate, imate možnost, da na FURS vložite pritožbo zoper odločbo o odmeri obveznostih iz kmetijstva za leto 2021. To lahko storite najkasneje do ponedeljka, 6. junija 2022.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...