Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Grob vsekan v skalo: Ni ga tukaj...! (foto: Pisit Heng / Unsplash)
Grob vsekan v skalo: Ni ga tukaj...! | (foto: Pisit Heng / Unsplash)

Naj vam dá vstali Gospod luč, ki bo zažarela v vašem srcu!

Dogodki | 16.04.2022, 19:03 msgr. Franci Trstenjak

Velika noč kliče k veselju in radosti, ker obhajamo dan, ki ga je naredil Gospod. Ne dovolimo si in ne dopustimo, da bi nas javno mnenje in svet medijev ter v vseh strukturah družbe ovenčana lažna svoboda potisnili nazaj - nazaj do velikega petka, nazaj do noči izdaje, prevare in zatajitve, marveč se oklenimo zmagoslavne zastave Vstalega Kristusa in pojdimo z Njim v prihodnost.

Poveličani Gospod nam zagotavlja in jamči s svojo smrtjo in vstajenjem, da je RESNICA nad lažjo, da je PRAVIČNOST nad nepoštenjem, da je UPANJE nad obupom, da je OPTIMIZEM nad pesimizmom, da je SMISEL nad nesmislom, da je VESELJE nad žalostjo in da je ŽIVLJENJE nad smrtjo. Zato hrepenimo po tem - kot pravi apostol Pavel - kar je zgoraj in ne po tem, kar je na zemlji.

Direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak
Direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak © Rok Mihevc

V imenu vseh radijskih sodelavcev vam želim in voščim blagoslovljene velikonočne praznike. Želim vam, da bi bili danes in jutri ljudje življenja, da bi bili ljudje velike noči, kajti tam, kjer sta življenje in vstajenje, ni žalosti in obupa, ni groze in temine, marveč je veselje in upanje, sreča in svetloba. Naj vam dá vstali Gospod LUČ, ki bo zažarela v vašem srcu in na ustnicah, v vaših rokah in v življenju.

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.