Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Pogled na oder Gallusove dvorane CD ob 27. Gala koncertu radia Ognjišče (foto: Rok Mihevc)
Pogled na oder Gallusove dvorane CD ob 27. Gala koncertu radia Ognjišče | (foto: Rok Mihevc)

Veseli spet skupaj. In Bogu hvaležni za to.

Dogodki | 03.04.2022, 21:07 Robert Božič

»Glasba nas popelje v naš notranji svet, v svet duše, v svet duha. Glasba je tista, ki nas povezuje med seboj. To je razlog, da obstaja … In ko potujemo z glasbo, je lepše in prijetneje, če je nekdo ob tebi, če ti nekdo poda roko.«

To je le ena od številnih bogatih misli, ki sta jih z vsemi zbranimi na dveh predstavah v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in vsemi poslušalkami in poslušalci ter gledalkami in gledalci spletnega prenosa nocojšnjega 27. Gala koncerta Radia Ognjišče, delila voditelja večera Nataša Ličen in Matjaž Merljak.

Celotna foto galerija

Voditelja večera Nataša Ličen in Matjaž Merljak
Voditelja večera Nataša Ličen in Matjaž Merljak © Rok Mihevc

Dolgo pričakovan koncert, ki smo ga radijci zaradi spreminjajočih se korona razmer nekajkrat prestavljali je z nagovorom odprl naš direktor msgr. Franci Trstenjak in bil kar ganjen, da smo se končno lahko spet v živo srečali, se videli in luštno preživeli ta večer.

Msgr. Franci Trstenjak
Msgr. Franci Trstenjak © Rok Mihevc

Veseli smo, ker ste uživali z nami in so vas naši radijski sodelavke in sodelavci s svojimi glasbenimi darovi spet navdušili.

Marko Vozelj
Marko Vozelj © Rok Mihevc

In veseli smo, da so se našemu vabilu odzvali tudi odlični glasbeni prijateljice in prijatelji ter na sebi lasten način izvirno razgibali naš 27. Gala koncert. Z nami so bili Marko Vozelj, Žan Serčič, Monika Avsenik, Saška in narodnozabavni muzikanti.

Monika Avsenik
Monika Avsenik © Rok Mihevc

Žan Serčič
Žan Serčič © Rok Mihevc

Saška
Saška © Rok Mihevc

Pridružil se nam je tudi godalni kvartet glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava: Neža Mavčič (1. violina), Lana Rupnik (2. violina), Maša Smrdelj (viola)ter Josipina Julija Petrovič (čelo).

Godalni kvartet glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava
Godalni kvartet glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava © Rok Mihevc

Pevce na odru so ves večer spremljali inštrumentalisti skupine Proper: Vid Ušeničnik na bobnih, Nace Jordan je igral bas, Tine Lustek na kitari ter Jan Gerl na klaviaturah in harmoniki. Pri več pesmih je bil z njimi tudi naš tonski mojster Jakob Čuk, na kitari.

Radijske mame: Petra, Mirjam in Urša
Radijske mame: Petra, Mirjam in Urša © Rok Mihevc

Letošnji Gala koncert so zaznamovale številne glasbene zvrsti, tako kot jih prepletamo tudi v našem radijskem programu, saj smo radio za širok krog ljudi. Matjaž dodaja: »In za pestro paleto lokacij. Spremljate nas v kuhinjah, dnevnih sobah, delovnih sobah, pisarnah, delavnicah, lokalih, avtomobilih ...« a Nataša spomni, da smo radijci: »Ponosni tudi na to, da samo vaši spremljevalci v bolniških sobah, domovih za ostarele, pa v hospicih in tudi v zaporih.«

Radijski fantje in možje
Radijski fantje in možje © Rok Mihevc

Res je, za nas je privilegij, da nas sprejemate v svoja življenja in nam dovolite, da se lahko z besedo in glasbo dotaknemo vaših src. Iz dneva v dan je naše delo iskreno in nocoj smo spet globoko začutili, da nas sprejemate in imate radi. Veseli smo. In hvaležni! Če ne prej se srečamo na 28. Gala koncertu, že čez nekaj mesecev.

Dvorana se počasi polni
Dvorana se počasi polni © Rok Mihevc

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.