Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Zelenski v pogovoru s papežem Frančiškom (foto: https://twitter.com/ZelenskyyUa)
Zelenski v pogovoru s papežem Frančiškom | (foto: https://twitter.com/ZelenskyyUa)

Zelenski se je pogovarjal s papežem Frančiškom

Novice | 22.03.2022, 12:44 Robert Božič

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je pogovarjal s papežem Frančiškom in ga prosil, za posredniško vlogo Svetega sedeža za končanje vojne.

O pogovoru s papežem Frančiškom je Zelenski obvestil na svojem uradnem Twitter profilu, kjer pravi, da je papežu predstavil "težke humanitarne razmere in o tem, kako ruske čete blokirajo reševalne koridorje.«

Zelenski si prizadeva, da bi prišlo do pogovorov med njim in Putinom, kar pa ruska stran zavrača, ker naj bi bili »ukrajinski pogajalci premalo prožni glede ruskih zahtev.« Zelenski je že v ponedeljek dejal, da bi lahko Jeruzalem bil potencialno prizorišče prihodnjih mirovnih pogajanj na najvišji ravni med Ukrajino in Moskvo.

Več bomo poročali v naši osrednji infromativni oddaji Utrip dneva.

Sicer pa je Zelenski  prek video povezave nagovoril tudi italijanski parlament in povedal, da so razmere težke, da so se znašli na robu preživetja. Italijanske poslance je  opozoril, da se Moskva želi prebiti v preostalo Evropo, poroča BBC.

"Za ruske čete so Ukrajina vrata Evrope, kamor želijo vdreti, vendar tega barbarstva ne smemo dopustiti," je dejal in spet ponovil prošnjo, naj se proti Rusiji uvedejo dodatne sankcije.

V petek se združimo v slovesni posvetitvi človeštva, zlasti Rusije in Ukrajine, Marijinemu Brezmadežnemu Srcu

Papež vabi, da se mu v petek, ko bomo obhajali praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, pridružimo v slovesnem dejanju posvetitve človeštva, zlasti Rusije in Ukrajine, Marijinemu Brezmadežnemu Srcu s prošnjo, da bi Ona, ki je kraljica miru, svetu izprosila mir.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...