Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. (foto: VaticanNews)
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. | (foto: VaticanNews)

VIDEO: Papež obiskal ukrajinske otroke v bolnišnici Bambino Gesù

Novice | 20.03.2022, 05:16 Robert Božič

Papež Frančišek je včeraj obiskal otroke iz Ukrajine, ki se zdravijo v otroški bolnišnici Bambino Gesù v Rimu. V enoti Palidoro so od začetka vojne v Ukrajini sprejeli 50 tamkajšnjih otrok, trenutno pa skrbijo za 19 bolnikov.

Otroška bolnišnica Bambino Gesù, ki sodi pod pristojnost Svetega sedeža, že leta izvaja podobne pro bono dejavnosti za otroke s kriznih območij in za otroke s hudimi boleznimi, ki prihajajo iz družin z nizkimi dohodki, poroča Vatican News.

Hvala za vaše služenje, dobrodelnost in ljubezen do ranjenih ukrajinskih otrok. Blizu sem ti, je papež zapisal predstojnici bolnišnice Bambino Gesu.

V prvih dneh vojne v Ukrajini so poskrbeli za bolnike z različnimi boleznimi onkološke, nevrološke in druge narave, medtem ko se v zadnjih dneh soočajo tudi z otroki s hudimi poškodbami zaradi eksplozij. Trenutno se tam zdravijo štiri hudo poškodovane deklice, pravi Dr. Mario Zama, vodja plastične kirurgije v bolnišnici Bambino Gesù, ki je pretresen nad dogajanjem v Ukrajini in posledicami, ki jih morajo nositi žrtve, tudi otroci.

 

"Papež se je ustavil v sobah in obiskal vse prisotne malčke, preden se je vrnil v Vatikan," je še zapisano v uradni izjavi.

Novice
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.