Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. (foto: VaticanNews)
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. | (foto: VaticanNews)

VIDEO: Papež obiskal ukrajinske otroke v bolnišnici Bambino Gesù

Novice | 20.03.2022, 05:16 Robert Božič

Papež Frančišek je včeraj obiskal otroke iz Ukrajine, ki se zdravijo v otroški bolnišnici Bambino Gesù v Rimu. V enoti Palidoro so od začetka vojne v Ukrajini sprejeli 50 tamkajšnjih otrok, trenutno pa skrbijo za 19 bolnikov.

Otroška bolnišnica Bambino Gesù, ki sodi pod pristojnost Svetega sedeža, že leta izvaja podobne pro bono dejavnosti za otroke s kriznih območij in za otroke s hudimi boleznimi, ki prihajajo iz družin z nizkimi dohodki, poroča Vatican News.

Hvala za vaše služenje, dobrodelnost in ljubezen do ranjenih ukrajinskih otrok. Blizu sem ti, je papež zapisal predstojnici bolnišnice Bambino Gesu.

V prvih dneh vojne v Ukrajini so poskrbeli za bolnike z različnimi boleznimi onkološke, nevrološke in druge narave, medtem ko se v zadnjih dneh soočajo tudi z otroki s hudimi poškodbami zaradi eksplozij. Trenutno se tam zdravijo štiri hudo poškodovane deklice, pravi Dr. Mario Zama, vodja plastične kirurgije v bolnišnici Bambino Gesù, ki je pretresen nad dogajanjem v Ukrajini in posledicami, ki jih morajo nositi žrtve, tudi otroci.

 

"Papež se je ustavil v sobah in obiskal vse prisotne malčke, preden se je vrnil v Vatikan," je še zapisano v uradni izjavi.

Novice
Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media) Papež Frančišek v Kongu (photo: Vatican Media)

Papež Frančišek: Roke stran!

Več tisoč ljudi se je včeraj zbralo na ulicah in strehah hiš v Kinšasi ter tako pozdravilo papežev prihod v Kongo.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  ) Kdor je miren in srečen, ga imajo ljudje radi. (photo: Gino Crescoli / Pixabay  )

Stres, potrtost, nemoč... ADIJO!

Kako se izkopati iz slabega razpoloženja, iz tesnobe ali stresa? Nasvet izkušene terapevtke je: »Pomagajte si s telesom!« Nevrologinja, doktorica Claudia Croos Müller je razvila metodo iz telesa v ...