Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. (foto: VaticanNews)
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. | (foto: VaticanNews)

VIDEO: Papež obiskal ukrajinske otroke v bolnišnici Bambino Gesù

Novice | 20.03.2022, 05:16 Robert Božič

Papež Frančišek je včeraj obiskal otroke iz Ukrajine, ki se zdravijo v otroški bolnišnici Bambino Gesù v Rimu. V enoti Palidoro so od začetka vojne v Ukrajini sprejeli 50 tamkajšnjih otrok, trenutno pa skrbijo za 19 bolnikov.

Otroška bolnišnica Bambino Gesù, ki sodi pod pristojnost Svetega sedeža, že leta izvaja podobne pro bono dejavnosti za otroke s kriznih območij in za otroke s hudimi boleznimi, ki prihajajo iz družin z nizkimi dohodki, poroča Vatican News.

Hvala za vaše služenje, dobrodelnost in ljubezen do ranjenih ukrajinskih otrok. Blizu sem ti, je papež zapisal predstojnici bolnišnice Bambino Gesu.

V prvih dneh vojne v Ukrajini so poskrbeli za bolnike z različnimi boleznimi onkološke, nevrološke in druge narave, medtem ko se v zadnjih dneh soočajo tudi z otroki s hudimi poškodbami zaradi eksplozij. Trenutno se tam zdravijo štiri hudo poškodovane deklice, pravi Dr. Mario Zama, vodja plastične kirurgije v bolnišnici Bambino Gesù, ki je pretresen nad dogajanjem v Ukrajini in posledicami, ki jih morajo nositi žrtve, tudi otroci.

 

"Papež se je ustavil v sobah in obiskal vse prisotne malčke, preden se je vrnil v Vatikan," je še zapisano v uradni izjavi.

Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc) Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc)

Čudne počitnice

Počitniško pozdravljeni! Ne glede na to, kje ste in s kom, so vaši dopustniški trenutki že mimo ali ste ravno sredi njih, morda pa odštevate do začetka letošnjih, upam, da ste te sreče mož in ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...