Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. (foto: VaticanNews)
Papež Frančišek pri Ukrajinskih otrocih v volnišnici Bambino Gesù. | (foto: VaticanNews)

VIDEO: Papež obiskal ukrajinske otroke v bolnišnici Bambino Gesù

Novice | 20.03.2022, 05:16 Robert Božič

Papež Frančišek je včeraj obiskal otroke iz Ukrajine, ki se zdravijo v otroški bolnišnici Bambino Gesù v Rimu. V enoti Palidoro so od začetka vojne v Ukrajini sprejeli 50 tamkajšnjih otrok, trenutno pa skrbijo za 19 bolnikov.

Otroška bolnišnica Bambino Gesù, ki sodi pod pristojnost Svetega sedeža, že leta izvaja podobne pro bono dejavnosti za otroke s kriznih območij in za otroke s hudimi boleznimi, ki prihajajo iz družin z nizkimi dohodki, poroča Vatican News.

Hvala za vaše služenje, dobrodelnost in ljubezen do ranjenih ukrajinskih otrok. Blizu sem ti, je papež zapisal predstojnici bolnišnice Bambino Gesu.

V prvih dneh vojne v Ukrajini so poskrbeli za bolnike z različnimi boleznimi onkološke, nevrološke in druge narave, medtem ko se v zadnjih dneh soočajo tudi z otroki s hudimi poškodbami zaradi eksplozij. Trenutno se tam zdravijo štiri hudo poškodovane deklice, pravi Dr. Mario Zama, vodja plastične kirurgije v bolnišnici Bambino Gesù, ki je pretresen nad dogajanjem v Ukrajini in posledicami, ki jih morajo nositi žrtve, tudi otroci.

 

"Papež se je ustavil v sobah in obiskal vse prisotne malčke, preden se je vrnil v Vatikan," je še zapisano v uradni izjavi.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...