Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Marija Pomagaj - Procesija Brezje (foto: Rok Mihevc)
Marija Pomagaj - Procesija Brezje | (foto: Rok Mihevc)

VIDEO V ŽIVO: V zahvali in s prošnjo pri Mariji Pomagaj

Dogodki | 28.11.2021, 05:05 msgr. Franci Trstenjak

28. november je dan Radia Ognjišče. Tega dne v letu 1994 smo začeli z rednim 24-urnim programom. Radijski rojstni dan je vsako leto dan hvaležnosti za minulo leto, za vse dobro in lepo, kar smo ustvarili v programu in tudi za vse dogodke, ki smo jih pripravili ob rednem radijskem delu.

Z zahvalo se seveda povezuje tudi prošnja za prihodnost, predvsem prošnja za Božji blagoslov, da bi nas le ta varoval vsega hudega in nas spodbujal za plemenito poslanstvo. V prošnjo pridružimo tudi naše podporne člane, ker brez njih ne bo sedanjosti in prihodnosti.

Rojstni dan vsako leto praznujemo z gala koncertom (letošnji je bil zaradi pandemije prestavljen na 27. februarja 2022) in s sveto mašo, ki jo bomo danes ob 11.30 darovali v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, ki je naša radijska zavetnica.

Somaševanje bo vodil novomeški škof Andrej Saje. Vabljeni na Brezje (potrebno bo PCT dokazilo) oz. k radijskim sprejemnikom, saj bomo slavje neposredno prenašali v programu, v video obliki pa na našem spletnem portalu in naši FB strani.

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...