Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Hiša vin Emino (foto: https://kz-smarje.si/)
Hiša vin Emino | (foto: https://kz-smarje.si/)

Skupen nastop zadrug: GIZ K10+

Kmetijstvo | 14.10.2021, 14:53 Robert Božič

»Vodijo nas enotni interesi postati najkonkurenčnejši na kmetijskem trgu, to je naša dolžnost in obveza do naših članov, do naših kmetov. Mislim da so časi v zadružništvu dozoreli za to odločitev, izzivov je polno in le povezani jim bomo kos,« je ob podpisu ustanovne listine povedal Stane Levart, s Kmetijsko gozdarske zadruge Slovenske Konjice, ki je do sedaj opravljal vlogo koordiantorja združevanja.

V Hiši vin Emino v Podčetrtku je dopoldne deset kmetijskih zadrug podpisalo pogodbo o ustanovitvi Združenja kmetijskih zadrug K10+, gospodarskega interesnega združenja, prek katerega bodo zadruge skupaj nastopale na trgu, tako v smeri oskrbe z repromaterialom za kmetijstvo kot tudi skupno ponudbo pridelkov in izdelkov svojih članov.

Danes ustanovljeno združenje je nadgraditev prizadevanj za skupni nastop na trgu. S podpisom pogodbe so se ustanovne članice združenja Kmetijska zadruga Šmarje, Kmetijska zadruga Šentjur, Kmetijsko gozdarska zadruga Slovenjske konjice, Kmetijska zadruga Sevnica, Kmetijska zadruga Trebnje Krka, Kmetijska zadruga Izlake, Kmetijska zadruga Šaleška dolina, Kmetijska zadruga Medvode in Kmetijsko gozdarska zadruga Litija zavezale, da postavijo pravne temelje za skupni nastop na nabavnih trgih, s čimer želijo za slovenske družinske kmetije povezane v zadruge ustvariti konkurenčnejše poslovno okolje.

Podpisnice s tem korakom združujejo nabavne aktivnosti, saj želijo postati najbolj ugoden ponudnik repromateriala za kmetijstvo, naslednji korak pa bo združitev prodajnih aktivnosti vse do same osnovne kmetijske pridelave, še dodaja Stane Levart.

Na skupščini pa je vodenje povezave danes prevzel Stanko Tomšič, direktor Kmetijske zadruge Trebnje-Krka, ki ga bomo gostili v nedeljski kmetijski oddaji.

Kmetijstvo
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...