Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Veseli in hvaležni do neba! (foto: Canva / Rok Mihevc)
Veseli in hvaležni do neba! | (foto: Canva / Rok Mihevc)

Radio Ognjišče še stopničko višje!

Radijski utrip | 11.10.2021, 14:41 Urša Sešek

Na Radiu Ognjišče vsak mesec spremljamo podatke raziskave Radiometrija o poslušanosti slovenskih radijskih postaj. Hvaležni smo vsem, ki ste sodelovali v njej (to je za nas še kako pomembno!), še zlasti pa tistim, ki ste "priznali", da je Radio Ognjišče tudi vaša priljubljena radijska postaja. V oktobru smo bili poslušani še bolj kot septembra, splezali smo še stopničko višje - na 5. mesto. Biti 5. radio v Sloveniji z 90.000 poslušalci ni kar tako! Delamo za vas in zaradi vas! Hvala!

Radio Ognjišče je po številu poslušalcev, starih med 10 in 75 let, vrsto let trdno zasedal 7. mesto med vsemi slovenskimi radijskimi postajami. Septembra je bilo v raziskavi zajetih 8.063 odgovorov na vprašanje "Katero radijsko postajo ste poslušali včeraj". Na podlagi odgovorov o naštetih radijskih postajah se vprašanje nadaljuje v podrobno analizo, v katerem časovnem obdobju dneva so vprašani poslušali določeno radijsko postajo.

Osrednji studio R Ognjišče
Radio Ognjišče, mikrofon © Rok Mihevc

Raziskava je pokazala, da smo septembra skupaj z Radiom Center zasedli 6. mesto in da imamo 82.000 rednih poslušalcev, starih med 10 in 75 let, kar je kar 4.000 več kot meseca avgusta. Oktobrski podatki so pa še "lepši". Uradno imamo 90.000 poslušalcev, kar je 8.000 več kot mesec poprej.

Z veseljem ugotavljamo, da Slovenke in Slovenci Radio Ognjišče vedno bolj cenijo in ga prepoznavajo kot medij, ki želi poslušalcu dati dobro voljo, slovensko glasbo, zanesljive informacije in koristne vsebine. Medij, ki ne želi vznemirjati in razdirati. To dokazuje vzpodbudna rast števila poslušalcev.

Sicer pa opažamo, da je Radio Ognjišče približno enakomerno poslušan skozi ves dan, poslušanost ob koncih tedna ne pade in ostaja enaka. To pomeni, da imamo mnoge zveste poslušalce, ki nas poslušajo od jutra do večera.

Postani Prijatelj Radia Ognjišče in podpri naše delo. Hvala!

Naši zvesti poslušalci ste nas postavili na 5. mesto
Naši zvesti poslušalci ste nas postavili na 5. mesto © Rok Mihevc

KDO JE PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira (prosimo vsaj za 30 € na leto). Podpornih članov je že mnogo let nekaj manj kot 15.000. Ne moremo mimo resnice, da se naši podporni člani poslavljajo od zemeljskega življenja, le redko pa se zgodi, da njihovo PRO številko prevzame kdo od svojcev. K sreči se spontano za članstvo v PRO odločajo drugi naši zvesti poslušalci, ki cenijo naše delo. (Bo)ste med njimi tudi vi? Hvala!

Radijski utrip
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...