Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar
Naši zvesti poslušalci ste nas postavili na 6. mesto  (foto: Rok Mihevc)
Naši zvesti poslušalci ste nas postavili na 6. mesto

Radio Ognjišče po poslušanosti najvišje doslej!

11.10.2021, 14:41 Urša Sešek

Na Radiu Ognjišče vsak mesec spremljamo podatke raziskave Radiometrija o poslušanosti slovenskih radijskih postaj. Hvaležni smo vsem, ki ste sodelovali v njej (to je za nas še kako pomembno!), še zlasti pa tistim, ki ste "priznali", da je Radio Ognjišče tudi vaša priljubljena radijska postaja. Splezali smo stopničko višje - na 6. mesto. Biti 6. radio v Sloveniji ni kar tako! Delamo za vas in zaradi vas! Hvala!

Radio Ognjišče po številu poslušalcev, starih med 10 in 75 let, že leta trdno zaseda 7. mesto med vsemi slovenskimi radijskimi postajami.

Septembra je bilo v raziskavi zajetih 8.063 odgovorov na vprašanje "Katero radijsko postajo ste poslušali včeraj". Na podlagi odgovorov o naštetih radijskih postajah se vprašanje nadaljuje v podrobno analizo, v katerem časovnem obdobju dneva so vprašani poslušali določeno radijsko postajo.

Radio Ognjišče, mikrofon
Radio Ognjišče, mikrofon © Rok Mihevc

Raziskava je pokazala, da smo septembra skupaj z Radiom Center zasedli 6. mesto in da imamo 82.000 rednih poslušalcev, starih med 10 in 75 let, kar je kar 4.000 več kot meseca avgusta.

Z veseljem ugotavljamo, da Slovenke in Slovenci Radio Ognjišče vedno bolj cenijo in ga prepoznavajo kot medij, ki želi poslušalcu dati dobro voljo, slovensko glasbo, zanesljive informacije in koristne vsebine. Medij, ki ne želi vznemirjati in razdirati. To dokazuje vzpodbudna rast števila poslušalcev.

Sicer pa opažamo, da je Radio Ognjišče približno enakomerno poslušan skozi ves dan, poslušanost ob koncih tedna ne pade in ostaja enaka. To pomeni, da imamo mnoge zveste poslušalce, ki nas poslušajo od jutra do večera.

Postani Prijatelj Radia Ognjišče in podpri naše delo. Hvala!

Veseli smo 6. mesta! :)
Veseli smo 6. mesta! :) © Rok Mihevc

KDO JE PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira (prosimo vsaj za 30 € na leto). Podpornih članov je že mnogo let nekaj manj kot 15.000. Ne moremo mimo resnice, da se naši podporni člani poslavljajo od zemeljskega življenja, le redko pa se zgodi, da njihovo PRO številko prevzame kdo od svojcev. K sreči se spontano za članstvo v PRO odločajo drugi naši zvesti poslušalci, ki cenijo naše delo. (Bo)ste med njimi tudi vi? Hvala!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski utrip

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...