Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Škof Peter Štumpf (foto: Škofija Murska Sobota)
Škof Peter Štumpf | (foto: Škofija Murska Sobota)

Škof Štumpf pri klarisah: Že majhen odklon od papeža in škofov lahko postane usoden

Novice | 12.08.2021, 11:35 Uredništvo Radia Ognjišče

Murskosoboški škof Peter Štumpf je na včerajšnji god sv. Klare Asiške sveto mašo daroval v samostanu klaris v Turnišču. V nagovoru je med drugim dejal, da sveti Frančišek in sveta Klara v svojih načrtih nista bila vedno razumljena s strani papeža in škofov, vendar sta oba vedela, da brez papeža in škofov njuna pot za Jezusom ne bo mogla biti zveličavna pot. Lahko bi namreč postala samo razkolniška pot in bi se končala hitro.

Pod vtisom olimpijskih iger, kjer smo videli, kako samo desetinka sekunde lahko odmakne športnikom tako želeno medaljo, je zato škof Štumpf opozoril, da lahko že majhen odklon od papeža in škofov, postane usoden, da zgrešimo pot do blažene večnosti v Očetovi hiši.

Ta velika žena Cerkve je pred osemsto leti dobro vedela, da slava in uspehi tega sveta pred Bogom ne pomenijo nič, čisto nič.

"Zelo zanimivo pa bi bilo, če na prihodnjih olimpijskih igrah ne bi podeljevali medalj za zmage, temveč za napore, disciplino, kolegialnost in druge človeške vrline, ki jih športniki morajo vlagati pri svojih pripravah na tekmovanje. To se nam zdi smešno in nelogično in kaj takega se vsaj v športu najbrž nikoli ne bo zgodilo.

In vendar prav to je tisto bistvo današnje svetnice, sv. Klare. Ta velika žena Cerkve je pred osemsto leti dobro vedela, da slava in uspehi tega sveta pred Bogom ne pomenijo nič, čisto nič. Bog je ustvaril ta svet za razodevanje njegove vsemogočne slave. In vse, kar se na tem svetu dogaja, tudi šport, mora služiti samo Božji slavi in ničemur drugemu. Božji Sin Jezus Kristus je zato najpopolnejše razodetje slave Boga, ki se nam je dala v vidni podobi videti na križu. Samo tisti, ki to razume, je lahko Jezusov učenec," je v pridigi izpostavil škof Štumpf.

Pridigo si v celoti lahko preberete na spletni strani Škofije Murska Sobota.

Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc) Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc)

Čudne počitnice

Počitniško pozdravljeni! Ne glede na to, kje ste in s kom, so vaši dopustniški trenutki že mimo ali ste ravno sredi njih, morda pa odštevate do začetka letošnjih, upam, da ste te sreče mož in ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...