Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (foto: FB Vanči Arzenšek)
Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče | (foto: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

Cerkev na Slovenskem | 02.08.2021, 13:37 s. Meta Potočnik

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ter z molitvijo so zelo zaznamovale župnijo, je zapisal tamkajšnji župnik pater Vanči Arzenšek.

Sestre so veliko molile, sprejemale romarje, častile sveto Rešnje telo in bile s tem resnično pričevalke Jezusovega življenja, pravi župnik. Vodstvo reda se je za zaprtje skupnosti odločilo po dobrem premisleku. Župnija Petrovče se je redovnicam zahvalila za njihovo pričevanje, upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek pa jim je v imenu ordinarija Maksimilijana Matjaža podelil priznanje in zahvalo. Skupnost sicer sestavljajo štiri sestre, ki sledijo karizmi svetega Dominika in svete Katarine Sienske. Ustanoviteljica reda Mati Gerina iz Francije je želela, da bi sestre razodevale materinski obraz usmiljenega Očeta.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...