Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Pogled na Kreto (foto: Kompas)
Pogled na Kreto | (foto: Kompas)

19. radijske počitnice bodo na Kreti

Radijske počitnice | 18.07.2021, 21:49 msgr. Franci Trstenjak

Od 17. do 24. septembra 2021 pripravljamo, v sodelovanju z agencijo Kompas, radijske počitnice. Po dobri izkušnji v letu 2020, ko smo bili na Samosu, smo si tudi letos zaželeli grškega sonca in morja, seveda v srčni želji in upanju, da bodo epidemične razmere dovoljevale. Bo pa moral vsak udeleženec imeti PCT potrdilo (prebolevnost, cepljenost ali negativni izvid testa). Prijave na Kompasu: 01 2006 111.

V knjigi "Sanjski otoki - 50 najlepših otokov sveta" je opisana tudi Kreta, največji grški otok in 5. največji otok v Sredozemskem morju. V svetovnem merilu pa je po svoji velikosti na 88. mestu. V omenjeni knjigi lahko preberemo naslednjo predstavitev: "Na Kreti postane grški mit resničnost. Meketanje koz, oglašanje škržatov v drevju in otožen krik osamljene kanje na nebu - vse to bi bilo znano tudi staremu grškemu junaku Tezeju, ko bi čez temno modro morje priplul v kakšno zavetrno drago in se odpravil v notranjost proti palači kralja Minosa.

Ogled Herakliona - glavnega mesta otoka
Ogled Herakliona - glavnega mesta otoka © Kompas

V tej razgibani zeleni in gorati pokrajini vlada brezčasna lepota, ki naravno vzbuja vtis svetosti. Zevs, oče bogov, naj bi se rodil v votlini na gori Ida, najvišjem vrhu Krete. Gora se zdaj imenuje Psiloritis. Dviga se 2456 metrov visoko - dovolj, da se sneg na vrhu zadrži vse do junija.

Kreta je otok, kjer najdemo širna prostranstva nedotaknjene narave. Naj dramatični primer je divja soteska Samaria, ki je zdaj zavarovana kot narodni park. Tu si je reka izdolbla globoko pot skozi gore in ustvarila 18 kilometrov dolgo stezo, ki vijuga, stisnjenja med 500 metrov visoke navpične stene. Pozimi reka naraste v deroč hudournik."

ZEUS HOTELS MARINA BEACH
ZEUS HOTELS MARINA BEACH © Kompas

Lep je gorski svet Krete, a za počitnikarje so najlepše plaže in morje, kjer se ob prijaznih domačinih ustavi čas. Počitnice bodo v hotelu ZEUS HOTELS MARINA BEACH 4*, ki se nahaja 15 km od letališča (19 km od mesta Heraklion), v kraju Gouves, ki se ponaša z najrazličnejšimi plažami od kamnitih in skalnatih do peščenih. Gouves se lahko pohvali tudi s ponudbo mnogih vodnih športov ter barvitimi trgovinicami, številnimi bari in tavernami. S svojo lego je Gouves pri razvoju poskrbel tudi za lepo sprehajalno pot ob morju, ki vodi proti vzhodu vse tja do prečudovite cerkvice Sv. Konstantina in Sv. Helene.

Počitnice bodo na osnovi "all inclusive - vse vključeno".

CENA NA OSEBO: 799 €

Cena za otroke do 13.leta: 499 €

Popust za odraslo osebo na dodatnem ležišču: 90 €

Prijave na Kompasu: 01 2006 111.

Cena vključuje:

  • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
  • povratni avtobusni transfer na relaciji letališče – hotel – letališče,
  • 7 nočitev s storitvijo »all inclusive« v predvidenem hotelu
  • poldnevni izlet z ogledom Herakliona
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Vzajemna
  • slovensko spremstvo,
  • organizacije potovanja,
  • DDV

Obvezno doplačilo ob prijavi so administrativni stroški prijave 20 € (na prijavo, ne osebo), v kraju samem pa turistična pristojbina 3 € / dan / sobo.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba v hotelu 330 €
  • zavarovanje rizika odpovedi v višini 4,2 % osnovne cene.
  • dodatni izleti: Knosos in minojska civilizacija; Agios Nikolaos in Kritsa; Chania in Rethimno.

Informacije o hotelu ZEUS HOTELS MARINA BEACH 4*

Arhitektura hotela je preplet modernega sloga in lokalnega grškega stila. Udobne in prijetne hotelske sobe so bile po večini obnovljene leta 2018. Hotel se lahko pohvali s kongresnim centrom, modernim spa centrom in bogato ponudbo dodatnih storitev. Zlasti pa so ponosni na svojo kulinarično ponudbo, ki je mešanica grške in mednarodne kuhinje. Hotel stoji tik ob promenadi in peščeni plaži.

HOTELSKA PONUDBA: recepcija s sprejemnico, TV kotiček, brezplačen Wi-Fi v skupnih prostorih, internetni kotiček (doplačilo), restavracija, hotelski bar, bar s prigrizki, bar ob bazenu, zunanji bazeni, notranji ogrevan bazen, senčniki in ležalniki ob bazenu in na plaži brezplačno, kopalne brisače (varščina), trgovina s spominki, mini market, parkirišče.

SOBE: Prijetne in udobne/sodobne sobe kot opremo vsebujejo: klimatsko napravo, brezplačen Wi-Fi, Sat TV, telefon, sef, manjši hladilnik, aparat za pripravo kave in čaja, sušilnik za lase. Vsaka soba ima kopalnico s tušem ali kadjo in balkon.

GOSTINSKA PONUDBA: V ponudbi počitnic je vključena storitev all inclusive (vse vključeno).

V ceno so vključeni samopostrežni obroki v glavni restavraciji:

  • ameriški zajtrk (07.15-10.15),
  • kontinentalni zajtrk (10.15-11.00),
  • sladoled (10.00-17.30)
  • prigrizki (12.00-16.00), pecivo in piškoti (16.00-17.00),
  • kosilo (12.30-14.30),
  • večerja (18.30-21.30),
  • čez dan je na voljo v hotelskih barih izbrana lokalna alkoholna in brezalkoholna pijača, kava, čaj
  • ob kosilu in večerji na voljo izbrane lokalne brezalkoholne in alkoholne pijače.

Pomembno: gostje restavracije morajo upoštevati kodeks oblačenja.

Peščene plaže
Peščene plaže © Kompas

PLAŽA, BAZENI IN AKTIVNOSTI: poleg lepe peščene plaže se hotel lahko pohvali z dvema zunanjima bazenoma z morsko vodo in notranjim ogrevanim bazenom (ogrevajo ga v mesecu aprilu in oktobru), Spa centrom s široko ponudbo tretmajev (doplačilo), fitnesom in širokim izborom raznih športnih in rekreativnih dejavnosti (namizni tenis, biljard, elektronske igrice, mini golf, tenis igrišče, odbojka na plaži, vodni športi na plaži (doplačilo)).

Za prijavo pokličite Kompas: 01 2006 111.
Vabljeni tudi k ogledu podrobnega programa počitnic!

Radijske počitnice
Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...