Marjan Bunič
Andrej Novljan
Tone Gorjup
Pogreb nadškofa Alojza Urana (foto: Rok Mihevc)
Pogreb nadškofa Alojza Urana | (foto: Rok Mihevc)

Znan je datum svete maše za pokojnega škofa Urana

11.06.2021, 09:24 Rok Mihevc

Pogreb pokojnega škofa Alojza Urana je potekal v družinskem krogu v ljubljanski stolnici v času prvega vala epidemije, zato se verniki takrat niso mogli posloviti od njega.

Nadškof Alojz Uran
Nadškof Alojz Uran © Rok Mihevc

Takrat je nadškof Stanislav Zore povedal, da bo zahvalna sveta maša takoj, ko bodo razmere to omogočale. "Skupaj s slovenso sveto mašo se bomo Bogu zahvalili za dar življenja nadškofa Urana ter za zgled zvestega služenja Bogu, Cerkvi in našemu narodu." Zdaj je Slovenska škofovska konferenca sporočila datum svete maše, ki bo v ponedeljek, 21. junija ob 18.30 v ljubljanski stolnici. Daroval jo bo apostolski nuncij Jean - Marie Speich, nagovor pa bo imel nadškof msgr. Stanislav Zore.

 

NADŠKOF ALOJZ URAN

Nadškof Uran je bil rojen 22. januarja 1945 v Spodnjih Gameljnah v župniji Šmartno pod Šmarno goro, mašniško posvečenje je prejel 29. junija 1970 v Ljubljani, v škofa ga je posvetil sv. papež Janez Pavel II. 6. januarja 1993 v Rimu. Za ljubljanskega nadškofa metropolita ga je imenoval sv. Janez Pavel II. 25. oktobra 2004, papež Benedikt XVI. pa je sprejel njegovo odpoved službi ljubljanskega nadškofa metropolita 28. novembra 2009. V večnost je prestopil na veliko soboto, 11. aprila 2020.

Vir: Slovenska škofovska konferenca

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

O avtorju