Jože Bartolj
Miha Močnik
Alen Salihović
Uroš Štefelin (foto: )
Uroš Štefelin | (foto: )

Kuhanje z otroki je lahko zabavno

26.03.2021, 12:23 Oglasno sporočilo

Na male ekrane se je vrnil kuharski šov Mali šef Slovenije. V kuharskih veščinah se bodo pomerili otroci iz različnih osnovnih šol in se potegovali za laskavi naziv Mali šef Slovenije ter za denarno nagrado, ki jo bo njihovi šoli podaril Mercator.

V oddaji tekmujejo otroci med 8. in 15. letom starosti, njihove kuharske mojstrovine pa bodo ocenjevali žiranti, med njimi tudi Uroš Štefelin, vrhunski kuhar, chef, ki je znan po tem, da tradicionalnim slovenskim jedem vdahne novo dušo, poleg tega pa vodi številne kuharske delavnice in se uvršča v sam vrh slovenske kulinarike.

Vključevanje otrok v kuhanje

Otroci radi posnemajo svoje starše. Morda jim je prav zato tako zanimivo skupno kuhanje. Z veseljem povedo, da so skuhali svojo prvo jed, radi pomagajo pripravljati kosilo in raznorazne sladice. »Ko je otrok star dve, tri leta, ko že obvlada določene ročne spretnosti, ga lahko spodbujamo, da pomaga v kuhinji. Za njega je to zelo pomembno, ker se čuti, da prispeva nekaj, kar dela družina,« meni Uroš Štefelin.

Mali šef Slovenije
Mali šef Slovenije

Pustimo otrokom svobodo

Če so otroci veliko z vami v kuhinji, kažejo več zanimanja za nove jedi in se pridno učijo. Končni izid je, da je otrok ponosen na tisto, kar je pomagal skuhati in bo imel drugačen odnos do hrane na krožniku. Otroku pa se lahko kuhinja tudi upre. »To se zgodi v primerih, ko jim mamice vlečejo stvari iz rok, jim prepovedujejo določene stvari, jih karajo in vzbujajo krivdo, češ kakšno so pustili za sabo. Pustimo jim svobodo,« je odločen Štefelin.

Uroš štefelin v rubriki "Ni meje za dobre ideje" in v oddaji "Sobotna iskrica"

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef prejmete na računu kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od vaših glasov. Zato glasujte in pomagajte mednje razdeliti skupaj 30.000 evrov. Glasovanje poteka od 8. 3. do 10. 5. 2021.

Preživite kakovosten čas s svojim otrokom, prijavite se in na dom boste prejeli »Vsakdo je lahko Mali šef« začetniški paket. Nato skuhajte jed iz tedenske oddaje Mali šef, nam pošljite fotografijo in sodelujte v nagradnem žrebanju za številne nagrade. Če v času trajanja šova skuhate več kot 5 receptov in nam pošljete fotografije, pa se potegujete za glavno nagrado – kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom.

 

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Alojz Uran (photo: Rok Mihevc) Nadškof Alojz Uran (photo: Rok Mihevc)

Prva obletnica smrti nadškofa Alojza Urana

Pred letom dni se je prav na veliko soboto od nas poslovil upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran. Ob tej obletnici je bila načrtovana sveta maša v ljubljanski stolnici, da bi se je lahko ...

Bo še slišati slovensko govorjeno besedo? (photo: ARO) Bo še slišati slovensko govorjeno besedo? (photo: ARO)

Zgodba o krvosesih in birokratih. In virusu.

Vsak človek v življenju doživi kaj izjemnega ali nenavadnega, kar ga nato spremlja vse nadaljnje dni. V spominu se počasi utapljata prva in druga svetovna vojna, vedno manj je tudi pričevalcev o ...

Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo.  (photo: Osebni arhiv) Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo.  (photo: Osebni arhiv)

Dijaki sporočajo: Zmoremo!

Na Radio Ognjišče je pisala dijakinja Gaja Viler, ki obiskuje program predšolske vzgoje na Srednji šoli v Izoli. Pred tretjo ustavitvijo javnega življenja, zaradi upočasnitve širjenja virusa, so s ...

Cepljenje (photo: Katja Fuhlert / Pixabay) Cepljenje (photo: Katja Fuhlert / Pixabay)

Kristjani in cepljenje?

Cepljenje predstavlja ta trenutek eno najpomembnejših in vročih vprašanj, s katerim se ukvarjajo vlade, zdravstvena ministrstva in posamezniki po vsem svetu. Na začetku leta je kazalo, da bomo z ...

S. Nikolina (photo: Izidor Šček) S. Nikolina (photo: Izidor Šček)

S. Nikolina: Pripravimo jedi za velikonočni žegen

Prvi dnevi velikega tedna so še delavniški. Gospodinje in gospodinjci imajo polne roke dela s pripravljanjem prazničnih jedi. O tem smo govorili tudi v Svetovalnici s sestro Nikolino.

O avtorju