Mateja Subotičanec
Boštjan Smole
Alen Salihović
Uroš Štefelin (foto: )
Uroš Štefelin | (foto: )

Kuhanje z otroki je lahko zabavno

26.03.2021, 12:23 Oglasno sporočilo

Na male ekrane se je vrnil kuharski šov Mali šef Slovenije. V kuharskih veščinah se bodo pomerili otroci iz različnih osnovnih šol in se potegovali za laskavi naziv Mali šef Slovenije ter za denarno nagrado, ki jo bo njihovi šoli podaril Mercator.

V oddaji tekmujejo otroci med 8. in 15. letom starosti, njihove kuharske mojstrovine pa bodo ocenjevali žiranti, med njimi tudi Uroš Štefelin, vrhunski kuhar, chef, ki je znan po tem, da tradicionalnim slovenskim jedem vdahne novo dušo, poleg tega pa vodi številne kuharske delavnice in se uvršča v sam vrh slovenske kulinarike.

Vključevanje otrok v kuhanje

Otroci radi posnemajo svoje starše. Morda jim je prav zato tako zanimivo skupno kuhanje. Z veseljem povedo, da so skuhali svojo prvo jed, radi pomagajo pripravljati kosilo in raznorazne sladice. »Ko je otrok star dve, tri leta, ko že obvlada določene ročne spretnosti, ga lahko spodbujamo, da pomaga v kuhinji. Za njega je to zelo pomembno, ker se čuti, da prispeva nekaj, kar dela družina,« meni Uroš Štefelin.

Mali šef Slovenije
Mali šef Slovenije

Pustimo otrokom svobodo

Če so otroci veliko z vami v kuhinji, kažejo več zanimanja za nove jedi in se pridno učijo. Končni izid je, da je otrok ponosen na tisto, kar je pomagal skuhati in bo imel drugačen odnos do hrane na krožniku. Otroku pa se lahko kuhinja tudi upre. »To se zgodi v primerih, ko jim mamice vlečejo stvari iz rok, jim prepovedujejo določene stvari, jih karajo in vzbujajo krivdo, češ kakšno so pustili za sabo. Pustimo jim svobodo,« je odločen Štefelin.

Uroš štefelin v rubriki "Ni meje za dobre ideje" in v oddaji "Sobotna iskrica"

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef prejmete na računu kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od vaših glasov. Zato glasujte in pomagajte mednje razdeliti skupaj 30.000 evrov. Glasovanje poteka od 8. 3. do 10. 5. 2021.

Preživite kakovosten čas s svojim otrokom, prijavite se in na dom boste prejeli »Vsakdo je lahko Mali šef« začetniški paket. Nato skuhajte jed iz tedenske oddaje Mali šef, nam pošljite fotografijo in sodelujte v nagradnem žrebanju za številne nagrade. Če v času trajanja šova skuhate več kot 5 receptov in nam pošljete fotografije, pa se potegujete za glavno nagrado – kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom.

 

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc) Škofje imajo vedno več težav, kam premestiti vedno manj duhovnikov ... (photo: Rok Mihevc)

Kam so premeščeni nekateri duhovniki?

Prva avgustovska številka Družine vsako leto postreže s seznamom premestitev duhovnikov. Tudi na spletni strani druzina.si si lahko ogledamo, na katere župnije in v katere službe so slovenski ...

Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič) Zrušenje cerkve na Malem Vrhu pri Globokem (photo: Boris Kovačič)

Zrušila se je cerkev na Malem Vrhu v Brežicah

Na Malem Vrhu pri Globokem v Občini Brežice se je včeraj ob približno 18. uri zrušila ob lanskem potresu v Petrinji močno poškodovana podružnična cerkev sv. Jakoba, zgrajena konec 17. stoletja.

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...