Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar
Uroš Štefelin (foto: )
Uroš Štefelin | (foto: )

Kuhanje z otroki je lahko zabavno

Slovenija | 26.03.2021, 12:23 Oglasno sporočilo

Na male ekrane se je vrnil kuharski šov Mali šef Slovenije. V kuharskih veščinah se bodo pomerili otroci iz različnih osnovnih šol in se potegovali za laskavi naziv Mali šef Slovenije ter za denarno nagrado, ki jo bo njihovi šoli podaril Mercator.

V oddaji tekmujejo otroci med 8. in 15. letom starosti, njihove kuharske mojstrovine pa bodo ocenjevali žiranti, med njimi tudi Uroš Štefelin, vrhunski kuhar, chef, ki je znan po tem, da tradicionalnim slovenskim jedem vdahne novo dušo, poleg tega pa vodi številne kuharske delavnice in se uvršča v sam vrh slovenske kulinarike.

Vključevanje otrok v kuhanje

Otroci radi posnemajo svoje starše. Morda jim je prav zato tako zanimivo skupno kuhanje. Z veseljem povedo, da so skuhali svojo prvo jed, radi pomagajo pripravljati kosilo in raznorazne sladice. »Ko je otrok star dve, tri leta, ko že obvlada določene ročne spretnosti, ga lahko spodbujamo, da pomaga v kuhinji. Za njega je to zelo pomembno, ker se čuti, da prispeva nekaj, kar dela družina,« meni Uroš Štefelin.

Mali šef Slovenije
Mali šef Slovenije

Pustimo otrokom svobodo

Če so otroci veliko z vami v kuhinji, kažejo več zanimanja za nove jedi in se pridno učijo. Končni izid je, da je otrok ponosen na tisto, kar je pomagal skuhati in bo imel drugačen odnos do hrane na krožniku. Otroku pa se lahko kuhinja tudi upre. »To se zgodi v primerih, ko jim mamice vlečejo stvari iz rok, jim prepovedujejo določene stvari, jih karajo in vzbujajo krivdo, češ kakšno so pustili za sabo. Pustimo jim svobodo,« je odločen Štefelin.

Uroš štefelin v rubriki "Ni meje za dobre ideje" in v oddaji "Sobotna iskrica"

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef prejmete na računu kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od vaših glasov. Zato glasujte in pomagajte mednje razdeliti skupaj 30.000 evrov. Glasovanje poteka od 8. 3. do 10. 5. 2021.

Preživite kakovosten čas s svojim otrokom, prijavite se in na dom boste prejeli »Vsakdo je lahko Mali šef« začetniški paket. Nato skuhajte jed iz tedenske oddaje Mali šef, nam pošljite fotografijo in sodelujte v nagradnem žrebanju za številne nagrade. Če v času trajanja šova skuhate več kot 5 receptov in nam pošljete fotografije, pa se potegujete za glavno nagrado – kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom.

 

 

Slovenija
Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA) Kolesarska dirka po Italiji, 20. etapa: Trbiž - Svete Višarje. Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma). (photo: Anže Malovrh/STA)

Roglič najhitrejši romar na Svete Višarje!

Primož Roglič je tisti, za katerega smo tri tedne, danes pa še prav posebej, stiskali pesti. Naš kolesarski as je že tolikokrat dokazal, da zmore nemogoče, da smo, vse do verige, ki se je snela v ...

Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik) Bl. Lojze Grozde (photo: Župnija Mirna / Robert Hladnik)

Nadškof Hočevar o Grozdetu: Nihče ni smel vedeti …

Na današnji dan obhajamo 100. obletnico rojstva bl. Alojzija Grozdeta, medtem ko je 1. januarja minilo 80 let od njegove mučeniške smrti. Ta veliki življenjski in mučeniški jubilej Škofija Novo ...

Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels) Stop vojni v Ukrajini (photo: Pexels)

Fink, Ferfila in Tomšič o vojni v Ukrajini

Vojna v Ukrajini je terjala na tisoče življenj, milijone razseljenih in uničeno infrastrukturo. Konflikt je pomembno vplival na evropsko soseščino, ki je soočena z zaostrenimi varnostnimi ...