Jože Bartolj
Miha Močnik
Helena Križnik
Dobro delo je storjeno... (foto: Izidor Šček)
Dobro delo je storjeno... | (foto: Izidor Šček)

Tadej Sadar: »Hvala, ker se trudite!«

15.02.2021, 12:14 Robert Božič

Ko se zaziramo naprej v teden, ki je pred nami, ne moremo mimo tega, da bi se vsaj malo ozrli tudi nazaj, na minulo Sobotno iskrico, v kateri smo za misijone zbrali skoraj 200.000 EUR. Kar ne gre mi iz glave, kolikokrat ste nam, ki smo zbirali in se vam zahvaljevali za vaše darove, vi nam rekli »Hvala, ker se trudite.«

Torej... sredstva so vaša, dragi poslušalci, mi smo posodili le roke. Tako čutimo in še enkrat več kličemo hvala vsem, ker smo lahko skupaj naredili nekaj lepega.

 

Stopamo v postni čas

V tednu, ki je pred nami nas v sredo čaka pepelnica, ki se simbolično vleče že od lanske pepelnice, ki je nekako sovpadla z začetkom epidemije pri nas.
Z velikim upanjem zremo v letošnji velikonočni čas, ki bo morda prinesel tako težko pričakovano rešitev tega tesnega oklepa, ki nas sili v osamo.

Prav zato smo letošnji Radijski misijon v celoti posvetili temi Biti skupaj in ga tako tudi poimenovali. Priprave nanj so seveda že v polnem teku. Od srede naprej se bomo nanj pripravljali tudi z molitvijo. Za uspeh misijona bomo tako jutranji molitvi dodali še večerno pred prenosom svete maše.

Vse kar smo povedali odlično dopolnjuje misel slavnega psihiatra, ki je preživel štiri nacistična taborišča smrti: "Biti človek pomeni biti usmerjen k nečemu drugemu kakor samemu sebi. Toda biti človek pomeni imeti pred sabo smisel, ki ga je treba izpolniti in vrednote, ki jih je treba uresničiti." To je citat iz knjige Viktorja Frankla z naslovom Volja do smisla. Več v oddaji Sol in luč, v torek ob 17.00.

Naslednjih 14 dni bo z nami nov avtor Duhovne misli

Popoldne bo v oddaji Spoznanje več, predsodek manj z nami ustavni sodnik dr. Klemen Jaklič, v torek zvečer bodo na sporedu Srečanja s temo moralnih zadržkov ob novih cepivih.

V sredo bo v Pogovoru o tema »Varnost na družbenih omrežjih«, tretja sobota v mesecu je v oddaji Za življenje rezervirana za družine, v nedeljo zvečer pa boste lahko prisluhnili še enemu od Graditeljev naše domovine.

Duhovno misel bo vsak dan v drugi polovici februarja pripravljal p. Marjan Čuden. Prenosi maš pa bodo v postnem času iz frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani, z izjemo četrtka, ko se bomo spomnili ustanovitelja radia Ognjišče, Franca Boleta. Ob 9.00 se bomo pri maši zbrali radijski sodelavci in jo tudi prenašali s pomočjo spleta, zvečer pa bo mašo v Kopru pri svetem Marku daroval škof Jurij Bizjak. Mašo bomo na radiu seveda tudi prenašali, ob 19.00.
Lep in blagoslovljen teden voščim!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski utrip
Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc) Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je vrsto analitikov prisilil, da podvomijo v svojo strokovnost in znanje. Dan pred invazijo na Ukrajino še vedno ni bilo moč verjeti, da je tako tvegana poteza ...

Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život) Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život)

»Med nami je vladal velik mir«

V Zagrebu je v soboto več kot 15.000 ljudi slavilo življenje. Pripravili so namreč enega od enajstih hrvaških Pohodov za življenje. Udeležili so se ga tudi predstavniki iz Slovenije.