Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Jaslice (foto: Unsplash)
Jaslice | (foto: Unsplash)

Radijsko božično voščilo: Naj zasije!

Radijski utrip | 24.12.2020, 11:08 msgr. Franci Trstenjak

V dneh svetega adventa smo prosili Gospoda, naj bi doživeli veselje božičnih skrivnosti in jih radostno obhajali.

Ta prošnja se v svetem večeru in na božični dan uresničuje, saj obhajamo rojstvo Božjega sina in našega Odrešenika. Tudi nad nami in med nami je "zasijala svetloba", ker gledamo napovedano "veliko luč", gledamo Božje dete, ki je "v plenice povito in položeno v jasli". To gledanje in občudovanje božične skrivnosti nas vabi, da prevzamemo tri drže: držo hvaležnosti, držo molitve in držo veselja.

Hvaležni moramo biti za Božjo usmiljeno ljubezen, za Božje dobrote in za Božjo ljubečo potrpežljivost. Naša drža hvaležnosti naj bo podobna angelom, ki so prepevali na betlehemskih poljanah: Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji.

Drža molitve, s katero vstopamo v odnos z Bogom, nam pomaga pri razumevanju, da se je razodela Božja milost, ki rešuje vse ljudi. V molitvi in z molitvijo bomo sposobni naravnati sebe, svoje misli, besede in dejanja, da bomo razumno, pravično in res pobožno živeli v sedanjem veku.

Drža veselja pa nam pomaga pri doživljanju Božjega miru, po katerem hrepeni naše srce. Z veseljem in v veselju moremo živeti besede svetega Avguština: Božič je poljub nebes in zemlje, poljub Boga in človeka.

Vsem in vsakemu posebej želim, da s hvaležnostjo, molitvijo in veseljem obhajamo božične praznike. Želim vam obilje božičnega miru in blagoslova.

Radijski utrip
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...