Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Od Marije k Mariji 2020 - Na Svetih Višarjah (foto: ARO)
Od Marije k Mariji 2020 - Na Svetih Višarjah | (foto: ARO)

Od Marije k Mariji 2020: To je praznik vesoljnega veselja!

Dogodki | 08.09.2020, 13:28 Robert Božič

Slab mesec dni, med dvema velikima praznikoma, praznikom Marijinega vnebovzetja, ki ga praznujemo 15. avgusta in današnjim praznikom Marijinega rojstva, slovenski prostor zaznamuje tradicionalno izročilo romanj v Mariji posvečena svetišča. Pandemija novega koronavirusa je letos to razsežnost slovenske vernosti oklestila, zaznamovala bo tudi letošnje že 12. kolesarsko romanje od Marije k Mariji, s katerim radijci na naš prepoznaven način spodbujamo pobožnost do naše nebeške Matere in opozarjamo na pomen in bogastvo romanj ter srečevanja.

Ervin Mozetič: To je praznik vesoljnega veselja!

»Danes je pomemben praznik, ker slavimo rojstni dan Marije,« je v jutranji Svetovalnici povedal Ervin Mozetič, župnik na Markovcu nad Koprom. » Če praznujemo svoje rojstne dneve, če se veselimo rojstnih dni naših mam, je prav da slavimo tudi rojstni dan Marije. Praznik razodeva veselje, razodeva ponižnost, krotkost, milino in bližino. Pri rojstnem dnevu je najbolj pomembna prav bližina, in Marija nam je blizu, prinesla nam je Jezusa in nam za vedno ostaja blizu,« je še naglasil naš jutranji gost, ki nas vse vabi, da se danes udeležimo bogoslužja in se priporočimo naši nebeški materi Mariji. Vabljeni da celotnemu pogovoru, v katerem so v živo sodelovali tudi poslušalke in poslušalci, prisluhnete v posnetku!

Od Marije k Mariji 2020 - Proti Svetim Višarjam
Od Marije k Mariji 2020 - Proti Svetim Višarjam © Izidor Šček

12-tič malo drugače »Od Marije k Mariji«

Letošnje radijsko romanje od Marije k Mariji danes mineva drugače, kot smo si želeli. Ekipa radijcev se kljub koronakrizi ne da in vrti pedala proti Žabnicam, njihov cilj pa je Marijino svetišče na Svetih Višarjah. In če so bila minula naša romanja v času pred malim šmarnom namenjena spodbujanju marijanske pobožnosti, srečevanju z našimi prijateljicami in prijatelji ter spoznavanju naše dežele, je osrednja misel letošnjega romanja v prošnji za Marijino in Božje varstvo in blagoslov vseh nas.

Od Marije k Mariji 2020
Od Marije k Mariji 2020 © Izidor Šček

Nekako tako, kot je v oglašanju v program, ko je deset radijskih kolesarjev bilo zjutraj  že blizu Tromeje, povedala Nataša Ličen: »Mi gremo z veseljem v srcu, z zahvalo, k Višarki Mariji. Na Višarjah se je slovenski narod vedno znal zbrati, povezovati in sodelovati, tudi mi gremo po ta blagoslov!« Tej glavni radijski skupini romarjev sta se takrat pospešeno bližala tudi Blaž in Andrej, ki sta si danes postavila še bolj zahteven romarski cilj in sicer romarsko prekolesariti od našega studija v Šentvidu do Žabnic, se povzpeti na Svete Višarje in se s kolesi potem vrniti tudi nazaj na radijo.

Od Marije k Mariji 2020 - Radijci pred spustom z Višarij v Žabnice
Od Marije k Mariji 2020 - Radijci pred spustom z Višarij v Žabnice © Matej kržišnik

Vabljeni k spremljanju njihovih oglašanj v našem radijskem sporedu!

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...