Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
P. Damjan Ristić (foto: Skype)
P. Damjan Ristić | (foto: Skype)

Globine - o prihodnosti Cerkve!

Globine | 14.04.2020, 20:22 Robert Božič

Pogled na prazen Trg svetega Petra v času največjega krščanskega praznika je bil ganljiv. Čeprav ves čas govorimo o tem, kar se nam dogaja in sredi česa smo se znašli, tudi v aprilskih Globinah nismo mogli mimo pandemije. Zaznamovala je tudi Cerkev. Spregovorili smo o tem, na kakšen način in kaj se bo spremenilo, ko bo za nami ta preizkušnja. Spet smo bili povezani tudi prek FB - slike v živo.

Katoliške župnije po vsem svetu so zaprte, milijoni katoličanov se že več tednov ne morejo fizično udeleževati svetih maš in tako bo verjetno ostalo še kar nekaj časa. Kaj te spremembe dolgoročno pomenijo za nas? Kako bodo vplivale v prihodnjih letih, potem ko bo minila začetna grožnja pandemije?

Z nami je bil jezuit p. Damjan Ristić. S komentarji, mnenji in vprašanji pa ste lahko sodelovali tudi vi, prek telefona in tudi s klicem neposredno v studio na telefonsko številko 01 512 10 00.

Veseli smo bili vseh odzivov, spet pa se srečamo drugi torek v mesecu maju!

Globine
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...