Alen SalihovićAlen Salihović
Eden od notranjih bazenov (foto: ParkInn.com)
Eden od notranjih bazenov | (foto: ParkInn.com)

Radijske počitnice 2020

Radijske počitnice | 29.12.2019, 18:39 msgr. Franci Trstenjak

18. radijske počitnice bodo od 15. do 21. junija na Madžarskem. Počitnice bodo predstavljene v oddaji PRO 3. februarja 2020 in naslednji dan se bodo začele zbirati prijave.

Za letošnje počitnice smo izbrali madžarski zdraviliški kraj Zalakaroš, ki je oddaljen od slovenske meje uro vožnje (55 km). Pred desetletji so ob iskanju nafte odkrili vrelec zdravilne tople vode , ki privre na dan pri 96. stopinjah Celzija. Vsebinska sestava termalne vode je edinstvena v Evropi. Voda ime številne zdravilne učinke in je zelo priljubljena pri ljudeh s težavami z okostjem, kožo in dihali. Termalni kompleks obsega 12 hektarov zelene površine. Za obiskovalce zdravilišča je na voljo kar 19 bazenov, 10 zunanjih in 9 notranjih.

Naš počitniški dom bo HOTEL & SPA PARK INN (by Radisson), ki je sodobno opremljen in moderen hotel. Vsaka soba ima balkon in je opremljena s sodobnim LED televizorjem, brezplačnim brezžičnim internetom, klimatsko napravo, malim hladilnikom in sefom.

Park z vrelci - Zalakaroš
Park z vrelci - Zalakaroš © Pixabay

V času radijskih počitnic bomo obiskali mesto svetega Martina Sombotel, staro mesto Veszprem in benediktinsko opatijo Tihany. Zapeljali pa se bomo tudi okoli madžarskega morja – Blatnega jezera. V času počitnic se bo mogoče zapeljati tudi do Budimpešte in spoznati prestolnico ob Donavi.

Radijske počitnice bodo predstavljene v oddaji PRO 3. februarja ob 20.00. Naslednji dan pa se bodo začele zbirati prijave na Kompasu.

Zalakaroš
Zalakaroš © Pixabay

Radijske počitnice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...