Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
lRIS center za slepe in slabovidne (foto: ARO)
lRIS center za slepe in slabovidne

Hoditi s prijateljem v temi je bolje, kot hoditi sam v svetlobi!

| 20.09.2019, 10:14

Tako je zapisala Helen Keller, ki ji pritrjujemo tudi na Radiu Ognjišče, saj smo že v prvem letu našega oddajanja v našo družbo povabili tudi slepe in slabovidne. Tako bo svojo srebrno obletnico prihodnje leto dočakala oddaja Luč v temi, ki je unikum celo v evropskem merilu.

"Oddaja je darilo uredništva Radia Ognjišče tistim poslušalcem, ki so zaradi bolezni ali poškodbe delno ali popolnoma izgubili dragoceno čutilo – vid," so bile besede Jureta Seška v eni prvih oddaj, ki so neprekinjeno na sporedu vsako drugo nedeljo ob 19.00, ko lahko prisluhnete Sonji Pungartnik, dolgoletni urednici oddaje.

Včeraj je v Ljubljani, v Slovenski filharmoniji, ob 100. letnici šolanja za slepe in slabovidne na slovenskem, center IRIS pripravil izjemno doživeto slovesnost, na kateri so ob tej priložnosti podelili tudi zahvale.

"Za dolgoletno sodelovanje in medijsko podporo na področju ozaveščanja javnosti o slepoti in slabovidnosti," se je glasila zahvala Radiu Ognjišče. Mi dodajamo samo še: Dragi prijatelji, iskrene čestitke ob obletnici in z veseljem, še na mnoga sodelovanja!

Priznanje Radiu Ognjišče
Priznanje Radiu Ognjišče © ARO

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...