Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik
lRIS center za slepe in slabovidne (foto: ARO)
lRIS center za slepe in slabovidne

Hoditi s prijateljem v temi je bolje, kot hoditi sam v svetlobi!

| 20.09.2019, 10:14

Tako je zapisala Helen Keller, ki ji pritrjujemo tudi na Radiu Ognjišče, saj smo že v prvem letu našega oddajanja v našo družbo povabili tudi slepe in slabovidne. Tako bo svojo srebrno obletnico prihodnje leto dočakala oddaja Luč v temi, ki je unikum celo v evropskem merilu.

"Oddaja je darilo uredništva Radia Ognjišče tistim poslušalcem, ki so zaradi bolezni ali poškodbe delno ali popolnoma izgubili dragoceno čutilo – vid," so bile besede Jureta Seška v eni prvih oddaj, ki so neprekinjeno na sporedu vsako drugo nedeljo ob 19.00, ko lahko prisluhnete Sonji Pungartnik, dolgoletni urednici oddaje.

Včeraj je v Ljubljani, v Slovenski filharmoniji, ob 100. letnici šolanja za slepe in slabovidne na slovenskem, center IRIS pripravil izjemno doživeto slovesnost, na kateri so ob tej priložnosti podelili tudi zahvale.

"Za dolgoletno sodelovanje in medijsko podporo na področju ozaveščanja javnosti o slepoti in slabovidnosti," se je glasila zahvala Radiu Ognjišče. Mi dodajamo samo še: Dragi prijatelji, iskrene čestitke ob obletnici in z veseljem, še na mnoga sodelovanja!

Priznanje Radiu Ognjišče
Priznanje Radiu Ognjišče © ARO

Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...