Marjan Bunič
Marko Zupan
Andrej Šinko
Dr. Damjana Ponedelek (foto: Osebni arhiv)
Dr. Damjana Ponedelek

Dr. Damjana Pondelek: Dejanja štejejo!

09.09.2019, 14:31

Naša sogovornica se je kot mlado dekle videla v poklicu radijske novinarke in je to delo deset let tudi opravljala. Okoliščine pa so jo pripeljale v poklic, v katerem je danes. Na njeni spletni strani Urednica med drugim takole povzame delo, ki ga opravljata oba z možem: "V najtežjih trenutkih in preizkušnjah vam stojimo ob strani in vam učinkovito pomagamo zagotoviti ustrezen odziv in celovito, pravočasno in verodostojno komuniciranje z vsemi, ki pričakujejo, potrebujejo, terjajo odgovore. Poskrbimo tudi za vas, saj so krizne situacije in afere težka življenjska preizkušnja."

Veliko podjetij ima izkušnjo, da zaposleni niso tudi najboljši sodelavci. Kako zgraditi dobre odnose in s tem tudi učinkovitost podjetja na dolgi rok?

Kdo je v ranjenih kolektivih najbolj ključen za izboljšanje razmer? Preseneča mnenje naše sogovornice glede takoimenovanih "team buildingov"... Dr. Damjana Pondelek namreč pravi, da je to stran vržen čas in denar. In za to ima dobro utemeljitev: "Odnose gradimo v službi in ena popoldanska tortica ne more popraviti mesecev in let ranjenih odnosov."

Pogovor je več kot tortica!

Pri delu ji pomagajo izkušnje in znanje psihologije. Pravi, da pogovor začne šele, ko maske padejo. In potem začnejo stvari prihajati iz ozadij. Na samem začetku pove, da mora odnose urediti vodstvo. Da mora biti vodstvo prvo, ki se je pripravljeno učiti. Da mora znati svojim zaposlenim reči hvala in jih tudi pohvaliti. To je neverjetna spodbuda za zaposlene, a vodstva mnogih podjetij tega potenciala ne znajo izkoristiti.

Z dobrimi odnosi na delovnem mestu pridobimo vsi. Naša gostja ima tudi delavnice, na katerih poučuje o krepitvi odnosov in vodenja in o krepitvi ugleda. Enkrat izgubljeno zaupanje je težko spet nazaj pridobiti, zato je bolje, da ga sploh ne izgubimo. Na delavnicah oz. izobraževanjih boste izvedeli tudi več o preprečevanju zapletov, kriznih situacij in posledično afer, ki na koncu škodujejo vsem.

Dr. Damjana Ponedelek je umirjena sogovornica, prav taka, kot je zahteva njene stroke. Lepo vabljeni k poslušanju oddaje Naš gost.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Naš gost

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Martin Golob (photo: Rok Mihevc) Martin Golob (photo: Rok Mihevc)

Martin Golob: Vam povem, velika noč BO!

»Glavno se bo zgodilo! Jezus bo vstal in nam vsem pokazal, kako ljubezen odpira grobove smrti. Odrešeni smo tudi znotraj svojih domov. Bo, boste videli.« Tako nas je v rubriki »Ostanimo povezano ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...

Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček) Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček)

Dr. Karel Gržan: Obvarujmo se pred pandemijo strahu!

»Ne bojte se!« je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. Z duhovnikom dr. Karlom Gržanom smo ob evangelijskem odlomku Jezus pomiri vihar (Mr 4,35-41) razmišljali, kako v časih ...