Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Dr. Damjana Ponedelek (foto: Osebni arhiv)
Dr. Damjana Ponedelek

Dr. Damjana Pondelek: Dejanja štejejo!

Naš gost | 09.09.2019, 14:31

Naša sogovornica se je kot mlado dekle videla v poklicu radijske novinarke in je to delo deset let tudi opravljala. Okoliščine pa so jo pripeljale v poklic, v katerem je danes. Na njeni spletni strani Urednica med drugim takole povzame delo, ki ga opravljata oba z možem: "V najtežjih trenutkih in preizkušnjah vam stojimo ob strani in vam učinkovito pomagamo zagotoviti ustrezen odziv in celovito, pravočasno in verodostojno komuniciranje z vsemi, ki pričakujejo, potrebujejo, terjajo odgovore. Poskrbimo tudi za vas, saj so krizne situacije in afere težka življenjska preizkušnja."

Veliko podjetij ima izkušnjo, da zaposleni niso tudi najboljši sodelavci. Kako zgraditi dobre odnose in s tem tudi učinkovitost podjetja na dolgi rok?

Kdo je v ranjenih kolektivih najbolj ključen za izboljšanje razmer? Preseneča mnenje naše sogovornice glede takoimenovanih "team buildingov"... Dr. Damjana Pondelek namreč pravi, da je to stran vržen čas in denar. In za to ima dobro utemeljitev: "Odnose gradimo v službi in ena popoldanska tortica ne more popraviti mesecev in let ranjenih odnosov."

Pogovor je več kot tortica!

Pri delu ji pomagajo izkušnje in znanje psihologije. Pravi, da pogovor začne šele, ko maske padejo. In potem začnejo stvari prihajati iz ozadij. Na samem začetku pove, da mora odnose urediti vodstvo. Da mora biti vodstvo prvo, ki se je pripravljeno učiti. Da mora znati svojim zaposlenim reči hvala in jih tudi pohvaliti. To je neverjetna spodbuda za zaposlene, a vodstva mnogih podjetij tega potenciala ne znajo izkoristiti.

Z dobrimi odnosi na delovnem mestu pridobimo vsi. Naša gostja ima tudi delavnice, na katerih poučuje o krepitvi odnosov in vodenja in o krepitvi ugleda. Enkrat izgubljeno zaupanje je težko spet nazaj pridobiti, zato je bolje, da ga sploh ne izgubimo. Na delavnicah oz. izobraževanjih boste izvedeli tudi več o preprečevanju zapletov, kriznih situacij in posledično afer, ki na koncu škodujejo vsem.

Dr. Damjana Ponedelek je umirjena sogovornica, prav taka, kot je zahteva njene stroke. Lepo vabljeni k poslušanju oddaje Naš gost.

Naš gost
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...