Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar
Dr. Damjana Ponedelek (foto: Osebni arhiv)
Dr. Damjana Ponedelek

Dr. Damjana Pondelek: Dejanja štejejo!

09.09.2019, 14:31

Naša sogovornica se je kot mlado dekle videla v poklicu radijske novinarke in je to delo deset let tudi opravljala. Okoliščine pa so jo pripeljale v poklic, v katerem je danes. Na njeni spletni strani Urednica med drugim takole povzame delo, ki ga opravljata oba z možem: "V najtežjih trenutkih in preizkušnjah vam stojimo ob strani in vam učinkovito pomagamo zagotoviti ustrezen odziv in celovito, pravočasno in verodostojno komuniciranje z vsemi, ki pričakujejo, potrebujejo, terjajo odgovore. Poskrbimo tudi za vas, saj so krizne situacije in afere težka življenjska preizkušnja."

Veliko podjetij ima izkušnjo, da zaposleni niso tudi najboljši sodelavci. Kako zgraditi dobre odnose in s tem tudi učinkovitost podjetja na dolgi rok?

Kdo je v ranjenih kolektivih najbolj ključen za izboljšanje razmer? Preseneča mnenje naše sogovornice glede takoimenovanih "team buildingov"... Dr. Damjana Pondelek namreč pravi, da je to stran vržen čas in denar. In za to ima dobro utemeljitev: "Odnose gradimo v službi in ena popoldanska tortica ne more popraviti mesecev in let ranjenih odnosov."

Pogovor je več kot tortica!

Pri delu ji pomagajo izkušnje in znanje psihologije. Pravi, da pogovor začne šele, ko maske padejo. In potem začnejo stvari prihajati iz ozadij. Na samem začetku pove, da mora odnose urediti vodstvo. Da mora biti vodstvo prvo, ki se je pripravljeno učiti. Da mora znati svojim zaposlenim reči hvala in jih tudi pohvaliti. To je neverjetna spodbuda za zaposlene, a vodstva mnogih podjetij tega potenciala ne znajo izkoristiti.

Z dobrimi odnosi na delovnem mestu pridobimo vsi. Naša gostja ima tudi delavnice, na katerih poučuje o krepitvi odnosov in vodenja in o krepitvi ugleda. Enkrat izgubljeno zaupanje je težko spet nazaj pridobiti, zato je bolje, da ga sploh ne izgubimo. Na delavnicah oz. izobraževanjih boste izvedeli tudi več o preprečevanju zapletov, kriznih situacij in posledično afer, ki na koncu škodujejo vsem.

Dr. Damjana Ponedelek je umirjena sogovornica, prav taka, kot je zahteva njene stroke. Lepo vabljeni k poslušanju oddaje Naš gost.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Naš gost

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Slovenska zastava (photo: gov.si) Slovenska zastava (photo: gov.si)

V podporo vladi že 60 tisoč podpisov

Protivladni protestniki na kolesih so včeraj, že četrti petek zapored, zasedli več mest po Sloveniji. Drug del javnosti pa vladi izraža podporo. Koordinacija Združeni za Slovenijo je že pred časom ...

Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay) Bodeča žica (photo: Carlotta Silvestrini / Pixabay)

Medijsko spodkopavanje reda in miru

Še danes me neprijetno spreleti srh, ko se spomnim na divjanje po ljubljanskih ulicah v času druge Janševe vlade. Slišal sem jih samo enkrat, pa še to z Nazorjeve ulice, ne povsem od blizu. Nisem ...

V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay) V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)

Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.