Marjan Bunič
Marko Zupan
Andrej Šinko
Kolesarski romarji z okrepitvami (foto: Rok Mihevc)
Kolesarski romarji z okrepitvami

AVDIO in FOTO: Od Marije k Mariji 2019 – 2. dan

06.09.2019, 18:52

Drugi dan letošnjega 10. jubilejnega radijskega kolesarskega romanja smo začeli s sv. mašo v Stični, nato so naši kolegi odrinili proti Krki, Ambrusu in Zagradcu, kjer so skupaj z vsemi zbranimi molili Angelovo češčenje. V popoldnevu jih je romarska pot vodila v Žužemberk in nato v Struge. V popoldnevu jim je precej preglavic povzročilo slabo in mrzlo vreme. Tudi današnji dan je bil poln presenečenj!

Od prijatelja k prijatelju

V vseh teh krajih se bodo kolesarji tudi danes ustavili na kratkih postankih, ki so namenjeni srečevanju z našimi poslušalci, pogovoru in druženju z njimi in tudi obiski presenečenja, ki so že včeraj zelo odmevali.

Vztrajanje in optimizem ter zaupanje v Božjo pomoč je prava pot

V današnjem dopoldnevu so premagali tudi enega najbolj strmih delov letošnje kolesarske poti, grizenje kolen pa je bilo po Juretovih besedah tudi priložnost razmisleka o tem, kar so jim ob srečanjih in presenečenjih povedali poslušalke in poslušalci, naši prijatelji, ki vsak nosi svojo zgodbo, mnogi tudi zelo težke in polne preizkušenj. A vztrajanje in optimizem ter zaupanje v Božjo pomoč je prava pot za klance našega življenja.

Zavetje pred dežnimi kapljami
Zavetje pred dežnimi kapljami © Rok Mihevc

V zgodnjem jutru se je zgodilo že deveto presenečenje na romarski poti naših kolesarjev. Nataša je bila pod kontrolo, kuža je namreč opravil svojo vlogo obveščevalca:

Majda Oblak, je na kmetiji to jutro hitela z delom, ker...
Majda Oblak, je na kmetiji to jutro hitela z delom, ker... © Rok Mihevc

Tako živega in živahnega presenečenja, kot se je zgodilo v Ambrusu ne pomnimo. Ga. Marija Perko, se je popolnoma prepustila trenutku in vse nalezla s svojim veseljem.

Marija Perko je bila edina v Ambrusu, ki ni vedela, da pridemo...
Marija Perko je bila edina v Ambrusu, ki ni vedela, da pridemo... © Rok Mihevc

Nekdaj je zelo rada prepevala na koru, zdaj pa se tja gor ne more več povzpeti. Zdravje nagaja, je povedala Zofija Jernejčič.

Presenetili smo Zofijo Jernejčič
Presenetili smo Zofijo Jernejčič © Rok Mihevc

In še eno presenečenje, potem ko so že nagajale dežne kaplje so obiskali družino Legan.

Presenetili smo Andrejo Legan
Presenetili smo Andrejo Legan © Rok Mihevc

V Dolnji Ajdovec k Mileni Iskra je vodila pot naših kolesarjev. Posebej rada posluša radio zvečer, ko ima mir.

Presenečenje pri Mileni Iskra v Ajdovcu
Presenečenje pri Mileni Iskra v Ajdovcu © Rok Mihevc

 

Nič nas ni strah, tudi če pada dež
Nič nas ni strah, tudi če pada dež © Rok Mihevc

Jutri nas čaka 3. dan kolesarskega romanja

V soboto, 7. septembra se bo romarska kolesarska pot zjutraj začela v Vidmu Dobrepolje. Po jutranji maši bo pot vodila v Velike Lašče ob 10.00, v Ribnici se bodo romarji ustavili ob 12.00, v Dolenji vasi ob 16.00, v Sodražici pa ob 18.00. Vse navedene ure so okvirne in se lahko glede na situacijo tudi precej spremenijo, zato vabljeni da spremljate naš radijski program, kjer vsa srečanja odmevajo v živo.

jutro v Stični
jutro v Stični © Rok Mihevc

V nedeljo se bo letošnje kolesarsko romanje Od Marije k Mariji zaključilo v Novi Štifti pri Ribnici ob 10.00 s sveto mašo, ki jo bo daroval frančiškan pater Christijan Gostečnik, po maši bo sledil koncert. Več o tem si lahko preberete v zapisu in vabilu našega glavnega urednika Francija Trstenjaka.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Martin Golob (photo: Rok Mihevc) Martin Golob (photo: Rok Mihevc)

Martin Golob: Vam povem, velika noč BO!

»Glavno se bo zgodilo! Jezus bo vstal in nam vsem pokazal, kako ljubezen odpira grobove smrti. Odrešeni smo tudi znotraj svojih domov. Bo, boste videli.« Tako nas je v rubriki »Ostanimo povezano ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...

Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček) Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček)

Dr. Karel Gržan: Obvarujmo se pred pandemijo strahu!

»Ne bojte se!« je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. Z duhovnikom dr. Karlom Gržanom smo ob evangelijskem odlomku Jezus pomiri vihar (Mr 4,35-41) razmišljali, kako v časih ...