Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Kardinal George Pell (foto: Vatican News)
Kardinal George Pell

Pritožba kardinala Pella zavrnjena

Svet | 21.08.2019, 13:27

Pritožba kardinala Georgea Pella je bila zavrnjena. Vrhovno sodišče v zvezni državi Viktorija v Avstraliji je odločilo, da bo moral nadaljevati s prestajanjem šestletne zaporne kazni, potem ko je bil obsojen spolnih napadov na mladoletna dečka.

Kardinal Pell: Nedolžen sem!

Kardinal Pell je razočaran, vztraja, da je nedolžen. Ima možnost še ene pritožbe, njegovi odvetniki jo preučujejo.

Razosdba bo za marsikoga boleča

Predsednik Avstralske škofovske konference, nadškof Mark Coleridge, je v odzivu zapisal, da so vsi avstralski državljani enaki pred zakonom in da je treba razsodbo sprejeti skladno s tem. A priznal je, da bo za marsikoga boleča.

Odzval se je tudi Sveti sedež

Izjavo za javnost je pripravilo tudi tiskovno predstavništvo Svetega sedeža. Razsodbo spoštuje, a hkrati opozarja, da je kardinal Pell ves čas postopka trdil, da ni kriv. Iz Vatikana so obenem potrdili svojo zavezo, da bodo prek pristojnih cerkvenih organov preganjali tiste duhovnike, ki zagrešijo zlorabe.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...