Mateja Subotičanec
Boštjan Smole
Rok Mihevc

Gaiser po pričanju Drenikove: Delala je to, kar je minister želel, torej napačne poteze!

29.05.2019, 19:33

Komisija državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) se je sestala na zaprti seji, na katero je na pogovor v zvezi s prisluškovalno afero povabila slovensko agentko in arbitra v arbitraži o meji s Hrvaško, Simono Drenik in Jerneja Sekolca.

Knovs je na pogovor povabil tudi nekdanjega direktorja Sove Andreja Rupnika. Ta po prihodu iz varne sobe v hramu demokracije ni želel dati izjave za medije, češ da je zavezan molčečnosti. Tudi Drenikova, ki je bila v spremstvu odvetnika, je bila redkobesedna. Povedala je, da je odgovorila na vsa vprašanja, ki so v pristojnosti komisije. Za oddajo „Pogovor o“ v kateri smo s sogovorniki analizirali rezultate nedeljskih volitev, je besede Drenikove komentiral geopolitični strateg dr. Laris Gaiser: „Na žalost nismo izvedeli nič novega. Na žalost gospa Drenik ni povedala to, kar vsi želimo slišati, to kar vem tudi sam, in trdim: Ona je dobivala direktna navodila, bila je direktno pod nadzorom ministra, delala je to, kar je minister želel, torej napačne poteze. Zato smo v situaciji v kateri se nahajamo. Ni res, da je arbitražno sodišče dokončno odločilo. Če se gre brat arbitražna razsodba v njej jasno piše, v paragrafu pet, da razsodba velja le, dokler se strani ne dogovorita drugače. Torej so vse možnosti odprte.“

Drenikova in Sekolec naj bi članom komisije predstavila, kako je lahko prišlo do pogovorov med njima, čeprav jih sploh ne bi smelo biti, in predvsem, kako jima je lahko nekdo prisluškoval.

V oddaji Pogovor o smo sicer govorili na temo „Kdo je poraženec, kdo zmagovalec volitev v Evropski parlament?“ Kakšna bo unija v prihodnje smo poleg Gaiserja vprašali še novinarja na RAI v Trstu Andreja Černica, novinarja in urednika portala Spletnicasopis.eu Petra Jančiča ter koroškega Slovenca in nekdanjega predsednika Narodnega sveta koroških Slovencev Karla Smolleja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...