Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
14. radijski misijon (foto: Andrej Jerman)
14. radijski misijon

Začenjamo Radijski misijon 2019

Radijski misijon | 07.04.2019, 11:30

Popoldne ob 17.00 ga bo z osrednjim misijonskim nagovorom na temo "Cerkev je mlada", odprl izjemen filipinski kardinal Luis Antonio Tagle. Vsak dan boste poleg glavnemu misijonskemu nagovoru lahko prisluhnili še "Drugemu pogledu", večeri pirnašajo Misijonske pogovore, v katerih vas vabimo, da sodelujete s svojimi mnenji in vprašanji, vsak večer pa bo misijonska sveta maša v frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani. Letos jo bodo s sodelovanjem zaznamovalo pet skupin, ki izvajajo sodobno krščansko glasbo.

Misijonske vsebine bodo tudi letos konkretno zaznamovale naš radijski program od jutra do večera. Kot je že v navadi boste lahko misijonskim vsebinam prisluhnili tudi v našem spletnem audio arhivu in preko misijonskega podcasta. Vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

Lanski radijski misijon je spremljal poseben papežev blagoslov, letošnji pa bo do sedaj največji po številu misijonarjev. Od današnje pete postne - tihe nedelje, do večera sobote 13. aprila, nas bodo nagovarjali: kardinal, nadškof, kar osemnajst (18) duhovnikov, tri redovne sestre, pet glasbenih skupin in kopica mladih laikov.

1. dan misijona - nedelja, 7. aprila:

Ob 17.00 bo misijon z osrednjim nagovorom na temo "Cerkev je mlada", odprl filipinski kardinal Luis Antonio Tagle. Tudi letos bo vsak misijonski dan zaznamovala rubrika Drugi pogled, danes ob 18.00 jo pripravlja Tone Česen. Slednji bo skupaj z mladimi z nami tudi v Večernem misijonskem pogovoru. Začel se bo ob 20.00, povezal ga bo Matjaž Merljak. Vabljeni k sodelovanju z mnenji in vprašanji.

V ponedeljek, 8. aprila, bo v misijonskem nagovoru in v večernem pogovoru z nami misijonar Sašo Mugerli, tema pa bo "Je bil Bog kdaj najstnik". Drugi pogled na isto temo bo pripravil p. Primož Jakop, ki bo z nami tudi v jutranji Svetovalnici.

Torek, 9. aprila, pripada misijonarju p. Branku Cestniku, s temo: "Kako naj oznanjam veselje, ko pa je toliko škandalov?". Pater Branko bo z nami tudi zvečer v misijonskem pogovoru, medtem ko Drugi pogled pripravlja duhovnik Martin Golob, ki bo tudi gost jutranje Svetovalnice.

Veseli smo, da bomo letos spet lahko prisluhnili misijonarju p. Marku Ivanu Rupniku. V sredo, 10. aprila, pripravlja nagovor na temo "Tudi jaz bom enkrat star ali poljubiti svoja leta". Drugi pogled ta dan pripravlja s. Božena Kutnar, ki bo naša gostja tudi v jutranji Svetovalnici, v večernem misijonskem pogovoru pa bo z nami duhovnik Matevž Mehle.

Ker je v petek spovedni dan po vsej Sloveniji, nas bo na to, v četrtek, 11. aprila, pripravil br. Jaro Knežević, ki bo z nami tudi v večernem pogovoru. "V primerjavi z drugimi sem kar v redu," smo naslovili dan in na to temo bo drugi pogled pripravil salezijanec, Miroslav Simončič, v Svetovalnici pa bo z nami duhovnik Roman Globokar.

Petek, 12. aprila, je namenjen bolnikom. Glavni nagovor bo pripravil p. Toni Brinjovc. Na temo "Bolniki so del telesa Cerkve ali Ko zbolijo mladi" bo Drugi pogled pripravila s. Emanuela Žerdin, ki bo z nami tudi v jutranji Svetovalnici, zvečer pa bo z nami salezijanec, Miroslav Simončič.

V soboto, 13. aprila, bo misijon zaključil nadškof Alojzij Cvikl, sinodalni oče nedavne sinode mladih. "Bil sem izgubljen in Si me našel", je naslov zadnjega dne, za katerega bo Drugi pogled pripravil Damijan Mlinarič, ki bo z nami tudi v Večernem pogovoru.

Misijon bo v programu radia Ognjišče slišen takole:

  • ob 8.00 Svetovalnica,
  • ob 10.15 Drugi pogled,
  • ob 17.00 osrednji Misijonski nagovor,
  • ob 19h prenos Svete maše iz frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani, pri kateri sodelujejo misijonarji in različne mladinske glasbene skupine (Alfa in Omega, Tvoj glas, MPP, Stična bend in SPES),
  • zvečer ob 20.00 pa bo vsak dan misijona še Pogovor v živo z misijonarjem ter katoliško mladino in vami,
  • vsak dan bo med 17.00 in 19.00 na voljo tudi duhovnik za osebni pogovor po telefonu.
Vabimo, da glas o tem širite naprej!
Radijski misijon
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...