Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Maškare (foto: Rok Mihevc)
Maškare

VIDEO in FOTO: Misijonar Danilo Lisjak: Dragi prijatelji, Bog vam povrni!

Dobroti dajemo glas | 03.03.2019, 12:22

V tej čudoviti ideji Ognjišča, v dobrodelni Pustni sobotni iskrici, v kateri se vsako leto razseje toliko dobrote slovenskih plemenitih src, po celem svetu, ne le tukaj v Afriki, dobrota podira meje. Dragi prijatelji, kako rad bi bil danes med vami, kako rad bi bil v Šentvidu, da bi vam lahko stisnil roko in izrekel iskreno zahvalo. Prav vsakemu med vami!

To so besede zahvale misijonarja Danila Lisjaka, z njimi se je med letošnjo Pustno sobotno iskrico oglasil iz vroče Ugande, ganjen nad dobroto in darežljivostjo naših poslušalcev. "Ta dobrota ne bo prenehala, dokler bomo živeli, in glejte na tem terenu bodo pristali vaši darovi in bomo zgradili bolnišnico za naše otroke in naše matere, ki velikodušno sprejemajo življenja... Afrika je polna življenja in temu življenju smo se mi odzvali," je že pred tedni pojasnil našima sodelavcema Juretu, Izidorju in ravnatelju Misijonskega središča Slovenije, Matjažu Križnarju, ki so ga obiskali ob priložnosti slovesnega blagoslova nove šole na tamkajšnjem misijonu, ki je sad Trikraljevske akcije in dobrote slovenskih otrok.

Uresničitev ideje o bolnišnici postaja oprijemljiva

Misijonar Danilo že dolgo nosi idejo in željo, da bi na misijonu Atede v Ugandi, kjer deluje zadnjih osem let zgradi manjšo podeželsko bolnišnico, ki bi bila prvenstveno namenjena otrokom in materam in bi dobrim 30.000 ljudem, ki živijo na velikem območju tamkajšnjega misijona omogočila boljše možnosti preživetja. Želja je, da bi se otroci rojevali v boljših okoliščinah in bi skupaj z mamicami imeli takoj po rojstvu čim boljšo oskrbo. Danilo Lisjak je ob obisku naših sodelavcev na misijonu povedal, da bodo bolnišnico vodile in v njej delovale korejske redovnice.

Misijonar Danilo Lisjak
Misijonar Danilo Lisjak © Izidor Šček

"Prišli ste, videli resnico na terenu, srečali naše ljudi, zdaj pa s sodelavci navdušujete za dobroto vso Slovenijo. Za ZMAGO vaše DOBROTE, za zdravstveni center, za izgradnjo bolnišnice za naše otroke, matere, revne in uboge. Dobrota je iznajdljiva, dela na skrivnem, se ne ponaša. Bog vam povrni," je dopoldne zapisal v kratkem sporočilu slovenski misijonar primorskih korenin, Danilo Lisjak.

Damjana Golavšek - Rozamunda
Damjana Golavšek - Rozamunda © Rok Mihevc

Damjana Golavšek: V moji duši je otrok še vedno živ!

Prvi del letošnjega pustnega rajanja je zaznamoval nastop Damjane Golavšek oziroma deklice Rozamunde. Damjana se je z veseljem odzvala naši prošnji in s svojim nastopom razgibala dvorano, v kateri so prevladovale družina z majhnimi otroki. " Ne morem biti bolj vesela, da se bo v Ugandi zgradilo bolnišnico za otroke. Sem opazovala obraze otrok, ki jih je Jure pošiljal iz Afrike in sem v tistih očeh videla srečo, kljub razmeram, v katerih živijo. Z denarjem sreče ne moreš kupiti, zelo pa lahko pomagaš ljudem, ki nimajo nič," je med drugim povedala Damjana.

Družinski ansambel Sotošek
Družinski ansambel Sotošek © Rok Mihevc

Družinski ansambel Sotošek: Z veseljem in srcem smo danes tukaj

"Človek nikoli ne ve, kako se življenje obrne. Veseli smo, da lahko pomagamo, veseli smo, da smo se po dolgem času vsi skupaj usedli v avto, se iz Krškega pripeljali v Ljubljano, jaz vedno rečem, če se da pomagat, zakaj ne," je pred nastopom v športni dvorani zavoda sv. Stanislava povedal Toni Sotošek. Njegova žena Darja pa je še dodala, da vedno radi priskočijo na pomoč dobrodelnim projektom in so danes z veseljem in srcem pri dobrem delu zbiranja pomoči za bolnišnico, ki bo predvsem namenjena materam in otrokom na misijonu Atede v Ugandi. "Tudi sama sem rodila pet otrok in sem bila v porodnišnici v Brežicah zelo zelo zadovoljna in vem, kaj tako urejeno in varno okolje pomeni za mamico in novorojenega."

Radijski zamorci
Radijski zamorci © Rok Mihevc

Matjaž Križnar, ravnatelj MSS: Pustna Sobotna iskrica je tudi letos reševala življenja. Hvala vsem!

"Iskrena hvala vsem darovalcem, prostovoljcem, sodelavcem, glasbenikom in pokroviteljem, ki ste vpleteni v niti dobrega dela. Povem vam: kadarkoli človek pride med misijonarje v svet, začuti kako velika je Slovenija. Ni majhna! Velika je zaradi dobrih src ljudi, velika zaradi vseh zgledov, ki nam jih s svojim delom in življenjem dajejo misijonarji. Bolnišnica za otroke in matere je nujna, načrti so končani, zdaj imamo zaradi vaše dobrote tudi potrebna sredstva. Pustna Sobotna iskrica je tudi letos reševala življenja. Hvala vsem," se je darovalcem zahvalil ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar.

Hišnik Matjaž Križnar
Hišnik Matjaž Križnar © Rok Mihevc

Iskrena in srčna hvala! Bog povrni!

"Vsako leto je pustna sobota za sodelavce in poslušalce radia Ognjišče dan dobrodelnosti in dobrote. Tudi letos se je pokazalo in dokazalo, kako stiska in potreba v misijonskih deželah nagovori naše poslušalce, ki velikodušno odprejo svoje srce in darujejo. Kakor prihajajo z radijskih valov v imenu misijonarjev PROSIM, tako tudi v njihovem imenu kličemo HVALA. Vsem, ki ste darovali, se radijci iskreno in srčno zahvaljujemo in hkrati prosimo ljubega Boga, naj vam darovani dar nikoli ne manjka, ampak naj se vam obilno pomnoži," pa se vsem poslušalkam in poslušalcem, ki ste se odzvali in darovali v imenu radijcev zahvaljuje msgr. Franci Trstenjak, glavni urednik Radia Ognjišče.

Pustno rajanje
Pustno rajanje © Rok Mihevc

Dobroti dajemo glas
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...