Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Toni Sotošek z družino (foto: Osebni arhiv)
Toni Sotošek z družino

Pustna Sobotna iskrica 2019: Damjana Golavšek in Toni Sotošek

28.02.2019, 07:22

Danes, na dan, ki je poimenovan „debeli četrtek“, začnejo teči še zadnja opravila pred pustno soboto. Radijci bi rekli: ciljna strmina pred Pustno Sobotno iskrico. Zato je čas, da predstavimo tudi nastopajoče na našem pustnem plesu z dobrim namenom. Ta se bo začel v soboto ob dvanajstih v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Sredstva za gradnjo bolnišnice za otroke in matere bomo v našem programu, prek telefonskega darovanja, začeli zbirati že ob devetih. Pustni ples, pod pokroviteljstvom AMZS, pa bo, upamo, pozdravil množico družinskih, skupinskih in posameznih maškar, ki lahko pričakujejo pravo pustno veselje.

Na minulih Pustnih Sobotnih iskricah so nas, med drugimi, zabavali: Čuki, Modrijani, Romana Krajnčan, Čarovnik Grega, Čarodej Toni, Sten Vilar, Mladi Belokranjci, Jan kvintet, Proper in, kot rečeno, mnogi drugi. Kar nekaj izmed naštetih je bilo z nami večkrat. Vsi in vedno so se odpovedali vsakemu honorarju, nihče, ki sodeluje na naši pustni dobrodelni prireditvi, za svoje delo ne prejme nikakršnega nadomestila. Prepričani smo, da je tudi popolna dobrodelnost zagotovilo uspeha in iskrene želje, da pomagamo našim misijonarjem. Letos Danilu Lisjaku in njegovemu misijonu v Ugandi.

To soboto, 2. marca, bodo z nami Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Veseli smo, da so se nastopajoči tudi tokrat takoj in z veseljem odzvali na povabilo in vemo, da se vsi veselijo vaših nasmejanih obrazov. Četudi se bodo skrivali pod maskami in v pustnih kostumih.

Damjana Golavšek
Damjana Golavšek © Osebni arhiv

Damjana Golavšek že vrsto let razdaja svoj talent tudi najmlajšim. Obiskuje jih z različnimi glasbenimi predstavami, prekrižarila je Slovenijo, ki jo prav dobro pozna v decembrsko zasneženih podobah, pa tudi v ostalih delih leta je pogosto gostja v različnih knjižnicah, kulturnih domovih ali šolah. Njene glasbeno gledališke predstave so polne veselja, spoštovanja narave in ljudi, življenjskih naukov, ki jih otroci prek glasbe prav posebej razumejo. V zadnjih letih je postala eno prvih imen slovenskega muzikala (Tanya v predstavi Mamma mia in Dolly v koncertni izvedbi Hello, Dolly). Vrsto let deluje kot glasbena pedagoginja, otrokom pa je predana tudi po svoji izobrazbi. Kdor pozna Damjano Golavšek ve, da je srčna ustvarjalka, izvrstna pevka (ki je z uspehi nastopila na mnogih pevskih festivalih), predvsem pa čudovita prijateljica in dober človek. Slednje pokaže tudi z udeležbo na mnogih dobrodelnih prireditvah. Veseli smo, da bo v soboto z nami. Veseli in hvaležni.

Toni Sotošek z družino
Toni Sotošek z družino © Osebni arhiv

Veliko oznak iz prejšnjega odstavka bi lahko prepisali tudi v opis Tonija Sotoška, njegove družine in prijateljev, ki bodo s „pravo veselico“ nadaljevali naš pustni ples z dobrim namenom. Toni je glasbi predan vse svoje življenje, ljubi slovensko besedo, slovenskega človeka in domačo glasbo. Ljubezen do nje več kot uspešno predaja naprej. Doma in v glasbeni šoli. Cela vrsta harmonikarjev se lahko pohvali, da za njihovo uspešno pot skrbi mentor Toni Sotošek. Med vrednotami, ki se mu, kot glasbeniku in človeku, zdijo pomembne, je na prvem mestu družina. Toni Sotošek igra in poučuje glasbo različnih avtorjev in zvrsti, ter ustvarja avtorsko glasbo z diatonično harmoniko. Kot avtor sodeluje z različnimi izvajalci in večino piscev besedil.

Za dobro voljo bo torej poskrbljeno! Zato le še enkrat povejmo: v soboto, od devetih naprej, vabljeni k telefonskemu darovanju. V športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani pa se bo na pustno soboto, 2. marca, ob dvanajstih začel dobrodelni pustni ples, na katerem bodo za zabavo skrbeli Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Maškare se bodo tudi letos lahko posladkale s krofi in tako prispevale za gradnjo zdravstvenega centra v Ugandi.

Hvala Mercatorju, Žitu in pokroviteljici AMZS.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Dobroti dajemo glas

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak) Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak)

Romanje na Višarje kljub dežju, deloma na daljavo

Na Svete Višarje sta včeraj vabila Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov na 33. Romanje treh Sloveniji. Zaradi zelo slabega vremena je bil okrnjen tako program kot tudi ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...