Marjan Bunič
Marko Zupan
Meta Potočnik
Toni Sotošek z družino (foto: Osebni arhiv)
Toni Sotošek z družino

Pustna Sobotna iskrica 2019: Damjana Golavšek in Toni Sotošek

28.02.2019, 07:22

Danes, na dan, ki je poimenovan „debeli četrtek“, začnejo teči še zadnja opravila pred pustno soboto. Radijci bi rekli: ciljna strmina pred Pustno Sobotno iskrico. Zato je čas, da predstavimo tudi nastopajoče na našem pustnem plesu z dobrim namenom. Ta se bo začel v soboto ob dvanajstih v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Sredstva za gradnjo bolnišnice za otroke in matere bomo v našem programu, prek telefonskega darovanja, začeli zbirati že ob devetih. Pustni ples, pod pokroviteljstvom AMZS, pa bo, upamo, pozdravil množico družinskih, skupinskih in posameznih maškar, ki lahko pričakujejo pravo pustno veselje.

Na minulih Pustnih Sobotnih iskricah so nas, med drugimi, zabavali: Čuki, Modrijani, Romana Krajnčan, Čarovnik Grega, Čarodej Toni, Sten Vilar, Mladi Belokranjci, Jan kvintet, Proper in, kot rečeno, mnogi drugi. Kar nekaj izmed naštetih je bilo z nami večkrat. Vsi in vedno so se odpovedali vsakemu honorarju, nihče, ki sodeluje na naši pustni dobrodelni prireditvi, za svoje delo ne prejme nikakršnega nadomestila. Prepričani smo, da je tudi popolna dobrodelnost zagotovilo uspeha in iskrene želje, da pomagamo našim misijonarjem. Letos Danilu Lisjaku in njegovemu misijonu v Ugandi.

To soboto, 2. marca, bodo z nami Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Veseli smo, da so se nastopajoči tudi tokrat takoj in z veseljem odzvali na povabilo in vemo, da se vsi veselijo vaših nasmejanih obrazov. Četudi se bodo skrivali pod maskami in v pustnih kostumih.

Damjana Golavšek
Damjana Golavšek © Osebni arhiv

Damjana Golavšek že vrsto let razdaja svoj talent tudi najmlajšim. Obiskuje jih z različnimi glasbenimi predstavami, prekrižarila je Slovenijo, ki jo prav dobro pozna v decembrsko zasneženih podobah, pa tudi v ostalih delih leta je pogosto gostja v različnih knjižnicah, kulturnih domovih ali šolah. Njene glasbeno gledališke predstave so polne veselja, spoštovanja narave in ljudi, življenjskih naukov, ki jih otroci prek glasbe prav posebej razumejo. V zadnjih letih je postala eno prvih imen slovenskega muzikala (Tanya v predstavi Mamma mia in Dolly v koncertni izvedbi Hello, Dolly). Vrsto let deluje kot glasbena pedagoginja, otrokom pa je predana tudi po svoji izobrazbi. Kdor pozna Damjano Golavšek ve, da je srčna ustvarjalka, izvrstna pevka (ki je z uspehi nastopila na mnogih pevskih festivalih), predvsem pa čudovita prijateljica in dober človek. Slednje pokaže tudi z udeležbo na mnogih dobrodelnih prireditvah. Veseli smo, da bo v soboto z nami. Veseli in hvaležni.

Toni Sotošek z družino
Toni Sotošek z družino © Osebni arhiv

Veliko oznak iz prejšnjega odstavka bi lahko prepisali tudi v opis Tonija Sotoška, njegove družine in prijateljev, ki bodo s „pravo veselico“ nadaljevali naš pustni ples z dobrim namenom. Toni je glasbi predan vse svoje življenje, ljubi slovensko besedo, slovenskega človeka in domačo glasbo. Ljubezen do nje več kot uspešno predaja naprej. Doma in v glasbeni šoli. Cela vrsta harmonikarjev se lahko pohvali, da za njihovo uspešno pot skrbi mentor Toni Sotošek. Med vrednotami, ki se mu, kot glasbeniku in človeku, zdijo pomembne, je na prvem mestu družina. Toni Sotošek igra in poučuje glasbo različnih avtorjev in zvrsti, ter ustvarja avtorsko glasbo z diatonično harmoniko. Kot avtor sodeluje z različnimi izvajalci in večino piscev besedil.

Za dobro voljo bo torej poskrbljeno! Zato le še enkrat povejmo: v soboto, od devetih naprej, vabljeni k telefonskemu darovanju. V športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani pa se bo na pustno soboto, 2. marca, ob dvanajstih začel dobrodelni pustni ples, na katerem bodo za zabavo skrbeli Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Maškare se bodo tudi letos lahko posladkale s krofi in tako prispevale za gradnjo zdravstvenega centra v Ugandi.

Hvala Mercatorju, Žitu in pokroviteljici AMZS.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...