Alen SalihovićAlen Salihović

Preložitev odhoda Velike Britanije iz Evropske unije ni več oddaljena možnost

Svet | 28.02.2019, 14:25

Bo Velika Britanija preložila odhod iz Evropske unije? Ta možnost ni več tako oddaljena. Vsebuje jo predlog premierke Therese May, ki mu je parlament v Londonu prižgal zeleno luč.

Mayeva je predlagala, da bi britanski poslanci o spremenjenem ločitvenem sporazumu z Brusljem odločali do 12. marca. Če ga bodo zavrnili, bodo 13. marca glasovali o brexitu brez dogovora. Če tudi ta možnost ne bo šla skozi parlamentarno sito, bo vlada v Londonu 14. marca predlagala glasovanje o kratkem in omejenem podaljšanju brexita. Britanski poslanci so takšen načrt Mayeve podprli soglasno. Zavrnili pa so načrt laburistov za brexit. Iz njihove strani je bilo slišati poziv k usmerjanju naporov v nov referendum, ki bo vključeval možnost obstanka v povezavi.

V Evropski komisiji zadnjega dogajanja na Otoku niso želeli komentirati. Tiskovna predstavnica Mina Andreeva je spomnila na nedavne pogovore med predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in britansko premierko. "Za ta teden ne morem napovedati novih tehničnih srečanj. A strani nadaljujeta delo. Z vsemi novostmi v zvezi s tem bomo pravočasno seznanili javnost," je bila jasna Andreeva.

Anglikanska in Katoliška Cerkev v Veliki Britaniji medtem opozarjata pred veliko revščino, ki bi jo lahko prinesel brexit. Samo v Londonu pomanjkanje hrane že zdaj trpi 2,3 milijona ljudi. Kardinal Vincent Nichols je ob tem v postnem pozivu spodbudil k pomoči vsem, ki trpijo pomanjkanje.

Svet, Cerkev po svetu, Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...