Slavi Košir
Miha Močnik
Petra Stopar
Otrok (foto: Izidor Šček)
Otrok

Njegov pomlajen obraz s skrivnostnim nasmehom

21.01.2019, 11:23

Ko sem med mašo opazoval misijonarja Danila Lisjaka, ki je vodil slovesnost, sem si mislil: „Danilo, lahko ste tisočkrat zidar, že res, da bi s svojim znanjem in izkušnjami lahko predavali na fakulteti za gradbeništvo, drži, da se veliko vaših pripovedi konča pri načrtih in gradnji stavb, a v resnici in srcu ste predvsem Gospodov duhovnik, pastir preprostim ljudem, v zadnjem misijonskem blogu piše Jure Sešek.

In nadaljuje: "Ko je misijonar spoštljivo prebiral evangelij, ko je pri darovanju dvignil pateno s hostijo, kelih z vinom, sem uzrl izraz, ki ga v minulih dneh še nisem videl. Prisežem, med prepevanjem molitve Oče naš, se je njegov obraz s skrivnostnim nasmehom pomladil za deset let. Srce je, verjamem, v takih trenutkih mlado, kot tisto nedeljo, ko je v Dornberku pel novo mašo.

Med afriške ljudi ni prišel zaradi novih streh in gradbenih pridobitev. Ne! Prišel je zaradi oznanjanja Boga, ki je Ljubezen. Vse, kar je dih jemajočega sezidal, je pač nujno orodje pri njegovi evangelizaciji. Vse delo na šolskem, socialnem, zdravstvenem in ostalih področjih, vsako nadomeščanje države je le privesek edinemu namenu, zaradi katerega je vredno v polnosti in do konca žrtvovati svoje življenje. Zaradi vere, življenja iz nje in po njej, tako iskreno občudujem misijonarje," v svojem blogu piše Jure.

Slavje I. sv. obhajila - misijon Atede v Ugandi
Slavje I. sv. obhajila - misijon Atede v Ugandi © Izidor Šček

Na misijonu Atede, kjer deluje misijonar Danilo Lisjak je bilo včeraj slovesno. Devetdeset prvoobhajancev je prvič prejelo Jezusa in blagoslovili so novo šolo, ki je zgrajena izključno z darovi Trikraljevske akcije slovenskih otrok, naših kolednikov.

Blagoslov šole na misijonu Atede v Ugandi
Blagoslov šole na misijonu Atede v Ugandi © Izidor Šček

Že danes lahko darujete za gradnjo bolnišnice!

Pustna Sobotna iskrica bo 2. marca letos zbirala darove za gradnjo bolnišnice na misijonu v Ugandi, kjer deluje misijonar Danilo Lisjak. Svoj dar lahko že zdaj oddate

  • TRR pri NLB: SI56 0201 4005 1368 933, BIC banke: LJBASI2X
  • TRR pri NKBM: SI56 0430 2000 3154 521, BIC banke: KBMASI2X
  • Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  • Koda namena: CHAR
  • Namen nakazila: Pustna Sobotna iskrica 2019-Uganda
  • Referenca: SI00 279226

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Dobroti dajemo glas

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...