Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marjana Debevec
Lurška votlina (foto: Izidor Šček)
Lurška votlina

Vabljeni na romanje v Lurd

28.12.2018, 09:52

Pred 161 leti se je v majhnem mestecu pod Pireneji, 11. februarja 1858, pastirici Bernardki prvič prikazala Marija.  Radio Ognjišče v sodelovanju z agencijo Kompas nadaljuje tradicijo dvodnevnih romanj v Lurd s posebnim letalom z brniškega letališča. Romanje pod duhovnim vodstvom nadškofa Alojza Urana bo 3. in 4. marca 2019.

1. dan, nedelja, 3. marca: LJUBLJANA - LURD

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah in odhod posebnega letala proti Lurdu. Po približno dvournem letu pristanek na lurškem letališču, prevzem prtljage in vožnja z avtobusom do Lurda in hotela. Ker je praviloma vstop v hotelske sobe po 14.00 uri, boste prtljago pustili v posebni sobi za garderobo in se peš odpravili do svetišča.

Najprej boste počastili Lurško Gospo pri votlini, kjer se je Marija prikazala Bernardki osemnajstkrat, potem pa se odpravili na ogled vseh cerkva in vsega drugega, kar je zaobjeto v pojmu „lurško svetišče“. Sveta maša. Po kratkem popoldanskem počitku boste nadaljevali z ogledi (ogled Bernardkine rojstne hiše, ječe ...) oz. bo čas za osebno pobožnost. Večerja in prenočevanje.

2. dan , ponedlejek, 4. marca: : LURD - LJUBLJANA

Zajtrk. Po zajtrku boste imeli pobožnost križevega pota in sveto mašo, po njej pa bo čas za osebno pobožnost in nakup spominkov. Možnost kosila v hotelu (3 hodno kosilo z vključenimi 1/4l vina in 1/2l vode na osebo). Popoldan boste zapustili Lurd in se odpeljali do letališča, od koder boste okoli 18.00 ure poleteli proti Ljubljani.

Radio Ognjišče in Kompas torej vabita 3. in 4. marca 2019 na romanje v Lurd s posebnim letalom z brniškega letališča:

ODHOD: 3. marec 2019

ČAS POTOVANJA: 2 dni | 1 noč

ČAS ZA PRIJAVO: do 18. 2. 2019

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 130

Za prijave pokličite Kompasovo brezplačno telefonsko številko: 080 19 60

Lurška votlina
Lurška votlina © ARO

Cena na osebo:

  • pri udeležbi najmanj 130 oseb 425 €

Cena vključuje:

  • poseben letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku 50 €, hladen obrok na letalu , avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj, 1 pol-penzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (pri večerji vključeno 1/4l vina in 1/2l vode na osebo), turistično pristojbino, participacija za vzdrževanje svetišč, DDV, vodenje in organizacijo potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

  • enoposteljna soba 35 €, zavarovanje z asistenco v tujini Coris za osnovno kritje 6 € za osebe do
  • 75 let, 10 € za osebe med 76 in 84 let, oz. 13 € za osebe nad 85 let, kosilo drugi dan 17 €; (na poti): ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Opozorilo:

Zaradi varnostnih predpisov glede vnosov tekočin v letalo boste morali lurško vodo, če jo boste želeli nesti domov, dati v kovček, ki ga boste oddali pri prejemu vstopnega kartona za letalo. Omejitev oddane prtljage je 20 kg na osebo.

Za prijave pokličite Kompasovo brezplačno telefonsko številko: 080 19 60

Bazilika v Lurdu
Bazilika v Lurdu © ARO

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lurška votlina (photo: Izidor Šček) Lurška votlina (photo: Izidor Šček)

Vabljeni na romanje v Lurd

Pred 161 leti se je v majhnem mestecu pod Pireneji, 11. februarja 1858, pastirici Bernardki prvič prikazala Marija.  Radio Ognjišče v sodelovanju z agencijo Kompas nadaljuje ...

Peter Opeka v Akamasoi (photo: Izidor Šček) Peter Opeka v Akamasoi (photo: Izidor Šček)

Napad na Petra Opeko in misijon Akamasoa

Veseli smo, ko v našem programu lahko poročamo o radostnih dogodkih in uspešnem delu na misijonih slovenskih misijonarjev. Svet v katerem delajo pa, žal, poskrbi tudi za drugačne ...

Nov virus je v marsičem še neznanka, pa vseeno ne stojmo križem rok. Lahko se preventivno okrepimo.  (photo: zazdravje.net) Nov virus je v marsičem še neznanka, pa vseeno ne stojmo križem rok. Lahko se preventivno okrepimo.  (photo: zazdravje.net)

Priporočila za krepkejši imunski sistem

Virus ni obsodba, je le izpitno vprašanje za naš imunski sistem. V Svetovalnici smo se o preventivi pred virusnimi obolenji pogovarjali s Sanjo Lončar, vodjo Informacijskega središča ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...