Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
br. Metod Benedik (foto: Izidor Šček)
br. Metod Benedik

P. Metod Benedik: Radio Ognjišče vsekakor igra, je igral in še naprej igra pomembno vlogo

| 28.11.2018, 09:39

V 24. letih Radia Ognjišče se je v našem programu zvrstilo veliko gostov. Tako poslušalcev, politikov kot kardinalov, škofov, duhovnikov, redovnic in redovnikov, med katerimi je tudi p. Metod Benedik.

»Radio Ognjišče vsekakor igra, je igral in še naprej igra pomembno vlogo v tem našem okolju. Velika večina medijev je zelo enostransko usmerjena. Res enostransko. Veliko jih je še v stilu in v duhu starega režima, stare miselnosti in pri tem vztrajajo. Pri Radiu Ognjišče pa se vidi, če človek posluša poročila, da vendarle skušajo kritično predstaviti posamezna dogajanja in morda še posebej to, da tisti, ki pripravljajo ta poročila, da se vendar skušajo nasloniti na različne vire, na verodostojne vire, ne samo na en vir, ker kakor hitro človek ostaja pri enem viru hočeš nočeš ostaja enostranski,« je dejal p. Metod Benedik.

Dodal je še, da Radio Ognjišče ponuja širšo podobo. »To je gotovo zelo dragocena zadeva. In če vzamemo še druga področja, ne samo poročanje ampak sploh, bi rekel celotno dejavnost Radia Ognjišče, vsekakor bistveno širše zajame vse dogajanje, vso problematiko, vse življenje človeka tako na slovenskem kot človeka v svetu.«

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...